Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз викликає в парламент Піскуна й Луценка

П'ятниця, 23 вересня 2005, 11:52

Фракція Соціалістичної партії вимагає на наступному пленарному тижні в терміновому порядку заслухати звіт силовиків із приводу втручання вищих посадових осіб у хід розслідування резонансних справ.

Про це в п'ятницю з парламентської трибуни заявив лідер СПУ Олександр Мороз.

Мороз, зокрема, відзначив, що останнім часом керівники правоохоронних органів неодноразово заявляли про те, що на них чиниться тиск із боку вищих посадових осіб, а також існує втручання в хід слідства з резонансних справ.

На думку лідера Соцпартії, проблема незаконного втручання в правосуддя в Україні стала настільки гострою, що фракція СПУ пропонує Верховній Раді ухвалити рішення щодо заслуховуванні звіту генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, глави Служби безпеки, а також глав податкової й митної адміністрацій для того, щоб відкрито з'ясувати, що заважає підтримувати правопорядок у країні.

Крім того, Мороз висловив стурбованість із приводу того, що у зв'язку з політичними подіями останніх днів звіту парламентської комісії з розслідування справи Георгія Гонгадзе не було приділено належної уваги.

На його думку, парламент повинен сприяти тому, щоб справа про вбивство Гонгадзе одержала судову оцінку до парламентських виборів для того, щоб припинити подальші політичні спекуляції на цю тему.

Разом з тим, лідер СПУ відзначив, що незважаючи на те, що постанова парламенту, прийнята за результатами звіту комісії, не містить жодних вимог до правоохоронних органів, генпрокурор уже давно ознайомлений з матеріалами розслідування тимчасової слідчої комісії й цього досить для початку судового процесу.

"Парадоксально, що більшість парламентарів вважає успішною роботу комісії, суть злочину відома всьому суспільству, а правоохоронні органи не поспішають передавати справу в суд", - підкреслив Мороз.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування