Для Рибачука Ющенко тепер справжній президент, а Піскун не став другом

П'ятниця, 23 вересня 2005, 14:12

Голова секретаріату президента Олег Рибачук заявляє, що меморандум, підписаний президентом Віктором Ющенком з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем, не заважатиме "карати кримінал".

Про це він заявив у п’ятницю під час брифінгу.

"Те, що відбулося, для мене поставило Ющенка президентом всієї України", - сказав Рибачук.

"Ви ні мені, ні Ющенку не зробите закиди про те, що у нас щось було спільне (з Януковичем). Відбулося політичне рішення", - зазначив голова секретаріату.

На питання щодо амністії фальсифікаторів виборів, про яку йдеться в меморандумі, Рибачук зазначив: "Крайніми опинились вчителі, медики, які працювали в школах... Урок люди отримали. Ті, хто голосували за відкріпними посвідченнями - це люди, які потрапили в систему", - сказав Рибачук.

"Я б не став ламати ці судьби", - сказав Рибачук і додав, що "цей пункт був ініціативою Ющенка".

На питання щодо записів Клюєва та Прутника, які свідчили про фальсифікації виборів президента в 2004 році, Рибачук сказав: "Всі політичні сили мають зрозуміти одне – кримінал і далі буде каратися, розслідування по криміналу будуть мати рішучу реакцію правоохоронних органів України".

Під час президентських виборів Рибачук оприлюднив записи, на яких екс-голова адміністрації президента Віктор Медведчук, віце-прем’єр в уряді Януковича Андрій Клюєв, який вважався тіньовим керівником його виборчої кампанії, та Едуард Прутнік, який був радником Януковича, розмовляли про здійснення фальсифікацій виборів. Саме тоді йшла мова про існування транзитного сервера.

***

На питання Рибачуку, чи означає підписання меморандуму між Ющенком і Януковичем визнанням політичних мотивів затримання Колесникова, держсекретар зазначив: "Якщо вірити адвокатам, а у мене немає підстав їм не вірити, якщо прокуратура права, справа має бути в суді, суд має обов’язково виграти…".

У той же час він заявив, що адвокати, в тому числі і депутат Сергій Головатий, говорили йому, що "справа по Колесникову – дуже слабенька і треба доказувати кримінальну частину".

За словами Рибачука, це справа прокуратури. "Що бентежить - те, що є арешти, затримання, допити, але до суду нічого не доводиться".

На питання про те, що коментарі Рибачука є досить критичними щодо генерального прокурора Святослава Піскуна, і чи не означає це, що Рибачук пропонуватиме президенту звільнити прокурора, Рибачук відповів:

"Я наводив факти, задавав питання. Питання в тому числі стосувалося і позиції Верховної Ради. Ви знаєте ситуацію з генпрокурором… Він мені ні друг, ні член сім’ї".

"Він державний діяч, я державний діяч. Є певні питання, на які хотілося б почути відповідь… від генпрокурора", - додав Рибачук.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...