Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко обрав Єханурова, бо той неколоритний, а за меморандумом стоїть Ахметов?

П'ятниця, 23 вересня 2005, 15:33

Американський експерт Адріян Каратницький вважає прем’єра Юрія Єханурова людиною, яка виконує свої обіцянки.

Про це він сказав в інтерв’ю Радіо "Свобода", яке оприлюднене в п’ятницю.

"Я тільки можу сказати, що я знаю, що він виконує свої обіцянки", - заявив Каратницький.

Зокрема, він додав: "Його послідовність, відданість, порядність свідчать про те, що це людина більше, ніж одновимірна".

У той же час Каратницький зазначив: "Можливо, після виборів вже буде повернення до більш яскравої постаті в позиції прем’єра".

"Але в багатьох випадках, коли є сильне президентство (навіть у Франції, наприклад) інколи буває так, що президент назначає менш колоритних постатей, щоб вони не конкурували. Це, очевидно, такий процес і є", - додав він.

Коментуючи стурбованість Комітету виборців України з приводу пункту меморандуму, підписаного у четвер президентом Віктором Ющенком і лідером Партії регіонів Віктором Януковичем, зокрема пункту про амністію фальсифікаторів виборів президента, експерт зазначив:

"Я читав цей документ. Я розумію, що КВУ хоче, щоб люди, котрі порушили закон, були покарані".

"Але там нічого не сказано, що вони не будуть покарані. Йдеться про домовленість, що не буде політизації репресій", - додав Каратницький.

Стосовно того, що Ющенко підписав угоду "зі своїм колишнім головним політичним суперником, якого раніше фактично називав бандитом", Каратницький відповів: "Мені здається, що це є більше вплив Ахметова, який із зовні намагається домовлятися і стабілізувати політичну ситуацію".

Каратницький є радником американської правозахисної організації "Freedom House" і засновником у Нью-Йорку громадської організації на підтримку демократичних процесів в Україні – "Orange Circle".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: