Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дружбу Ющенка й Януковича зруйнують парламентські перегони

П'ятниця, 23 вересня 2005, 16:54

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що всі домовленості між владою і опозицією, підписані в четвер, будуть зруйновані під час парламентських перегонів.

У п’ятницю в інтерв'ю журналістам на Житомирщині він зауважив, що меморандум між Партією регіонів і президентом Віктором Ющенком був напрацьований на базі декларації, підписаної всіма політичними силами - “Декларації єднання та співпраці заради майбутнього України”.

Литвин розцінює підписання цього меморандуму як нормальний крок обох сторін: "Кожна сторона побачила там те, що хотіла побачити".

Він зауважив, що його більше цікавить результат, якого вчора, 22 вересня, вдалось досягти у парламенті щодо призначення прем'єр-міністра Юрія Єханурова.

Він зауважив, що якщо уважно прочитати Конституцію України, то Верховна Рада приречена виконати церемоніальну функцію і погодитись з пропозиціями президента, а натомість, парламент зациклюється на обговорені професійних якостей кандидата.

Литвин переконаний, що парламент мав би зосередитись більше на іншій функції - забезпечення дієвого контролю за діяльністю уряду та інших органів влади.

Він зауважив, що лише після введення в дію політичної реформи ситуація зміниться, і парламент буде визначатися щодо кандидатури прем'єр-міністра та складу уряду, а президент зосередиться на контролі за його діяльністю.

Повертаючись до меморандуму, Литвин зауважив, що як тільки почнуться вибори, всі домовленості, якщо бути реалістом, будуть зруйновані.

"Політичні сили будуть думати про себе", - сказав він, додавши, що, все ж таки, необхідно домовлятися про взаємодію під час виборів, так би мовити, укласти пакт про ненапад, а також щодо співпраці в парламенті після виборів.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування