Турчинов каже, що його дискредитують прослушкою

П'ятниця, 23 вересня 2005, 17:15

Колишній голова Служби безпеки України Олександр Турчинов вважає, що для компрометації СБУ були зроблені спроби організувати "прослуховування" нібито у виконанні СБУ.

Про це він заявив в інтерв'ю тижневику "2000". Турчинов підкреслив, що СБУ "ні за ким – і це я говорю абсолютно відповідально – без санкції суду не вела спостереження".

"Немає ж жодного факту, - заявив Турчинов. - Думаю, що це може підтвердити і призначений президентом новий голова СБУ (Ігор Дріжчаний). Може, я випереджую питання, але насправді якраз були спроби мене скомпрометувати, щоб легше було забрати у Служби оперативно-технічні функції..."

За його словами, "вони хотіли, щоб СБУ стала як НДІ – чимось там займаються, з кимсь борються, але без тих засобів, які є зараз. І висліджують виключно іноземних шпигунів. Упізнають за чорними окулярами і шпигунськими раціями в кишенях…".

Як підкреслив Турчинов, він знає, що "президент своєму оточенню сказав: знайдіть мені хоч один факт. Це коли вже почалися шум, крики "друзів" Віктора Андрійовича… Але у них не було фактів. Тоді зробили спроби підкупити оперативних працівників СБУ, що займаються технічними засобами. Але внутрішня безпека Служби нейтралізувала ці провокації".

"Гроші давали за те, щоб підключитися, зняти інформацію – незаконно підключитися до будь-якого телефону і потім зафіксувати цей факт. Тоді можна буде мати "на руках" незаконне прослуховування за допомогою СБУ. І хоч я вважаю, що багато офіцерів справедливо можуть претендувати на набагато вищу зарплату, ніж вони одержують, - все ж таки від солідної "винагороди" провокаторів вони відмовилися. Просто ці офіцери – люди честі. Я горджуся, що працював з офіцерами, для яких поняття честі і обов'язку не пусті слова", заявив Турчинов.

"І ось коли не вийшло розламати службу з "реформами", не вдалося "каструвати", відібравши функції, не вийшло "зробити компромат" на мене, - ось тоді їм залишилося останнє…", - зазначив він.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування