Луценко попросив повернути Бакая, а Тимошенко не в базі

П'ятниця, 23 вересня 2005, 21:02

Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко знята з міжнародного розшуку по каналах Інтерполу.

"База даних Інтерполу є єдиною для всіх країн. Російські колеги не мають картки на Тимошенко - ні жовтої (міжнародне доручення на розшук особи), ні червоної (аналогічне доручення на затримання конкретної особи)", - заявив Луценко в п'ятницю на зустрічі з журналістами в Москві.

У той же час Луценко також сподівається на допомогу правоохоронних органів Росії в питаннях повернення в Україну оголошених у розшук колишніх українських чиновників.

"Ряд колишніх представників органів влади вчинили тяжкі посадові злочини і виїхали за межі України", - заявив Луценко в п'ятницю.

За його словами, ці посадові особи "ховаються в багатьох країнах, у тому числі й у Росії".

"Сподіваюся, що після цієї зустрічі ми знайдемо взаєморозуміння і намітимо подальші шляхи співробітництва на цьому й іншому напрямках", - відзначив Луценко у своєму виступі.

Він нагадав, що Генеральна прокуратура України оголосила в "міждержавний, а потім і міжнародний розшук (колишнього глави управління справами) Ігоря Бакая".

Генпрокуратура передала своїм російським колегам 100 томів кримінальної справи по підозрі щодо Бакая в розкраданні близько 70 млн. грн.

"У нас є інформація, що Бакай одержав російське громадянство і знаходиться в районі Рубльовського шосе (район дачної забудови, де проживають відомі російські політики і бізнесмени)", - сказав він.

В. о. міністра повідомив, що в ході його контактів з російськими колегами в п'ятницю "піднімалося питання" про видачу Бакая українській стороні. Однак у підсумку українському міністрові було заявлено, за його словами, що "Бакай буде відповідати за вчинені на території України злочини за рішенням російських судів".

"Справа винятково російського правосуддя дати юридичну оцінку його діям", - пояснив Луценко.

Торкаючись, на прохання журналістів, обвинувачень на адресу ряду політичних діячів України в корупції, висловлених останнім часом низкою українських політиків, Луценко відзначив: "Важливо, що ці скандали або псевдоскандали розвиваються у відкритій атмосфері і широко обговорюються".

"У мене є всі можливості карати корупціонерів", - запевнив Луценко.

Він також повідомив про порушення кримінальної справи щодо нинішнього директора компанії "Укртелеком", щодо 18-ти керівників районної ланки, що займали свою посаду вже при президенті Вікторі Ющенку і ще близько 100 аналогічних керівників, що займали посади при Леоніді Кучмі.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News