Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко спитає в народу, кого поставити на алеї

Субота, 24 вересня 2005, 11:17

Президент Віктор Ющенко підписав указ про створення меморіального історико-архітектурного комплексу "Алея видатних діячів України".

Як сказано в тексті указу, розміщеному на сайті президента, таке рішення прийнято "з метою увічнення пам'яті видатних діячів України, утвердження європейських традицій у державі, виховання у громадян патріотизму та національної гідності".

Кабінету міністрів доручається затвердити у двомісячний строк план заходів щодо створення та функціонування меморіального комплексу.

Зокрема, передбачається проведення відкритого всеукраїнського конкурсу на кращий архітектурний проект меморіального комплексу, забезпечення широкого громадського обговорення поданих проектів.

Крім того, Кабмін повинен забезпечити участь громадськості у формуванні переліку визначних постатей української історії для увічнення їх пам'яті.

Президент також підписав розпорядження про заходи щодо реалізації державної політики у сфері міжнаціональних відносин, релігій і церкви.

Ним передбачається розробка за участю наукових установ, громадських організацій національних меншин до 1 листопада 2005 року держпрограми зміцнення міжнаціонального миру та злагоди в Україні, запобігання виникненню міжетнічних, міжконфесійних конфліктів.

Кабмін також повинен розглянути до 15 жовтня питання щодо створення в установленому порядку державного історико-культурного заповідника "Бабин Яр".

Указом також передбачається відновлення діяльності міжвідомчої комісії, передбаченої указом президента від 21 березня 2002 року № 279 "Про невідкладні заходи щодо остаточного подолання негативних наслідків тоталітарної політики колишнього Союзу РСР стосовно релігії та відновлення порушених прав церков і релігійних організацій".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...