Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни розчарувалися в Україні, але раді відставці Тимошенко

Субота, 24 вересня 2005, 12:45

31% росіян відзначає погіршення свого ставлення до України.

Як відзначають соціологи Фонду "Громадська думка", у період "помаранчевої революції" (грудень 2004 і січень 2005 року) частка таких людей була досить незначною - 14% і 17%.

При цьому 47% росіян ставляться сьогодні до України так само добре, як і раніше. У січні 2005 року таких було 60%, а на початку грудня 2004 року - ще більше: 68%.

Водночас значно збільшилася частка тих, хто вважає, що між двома країнами - Росією й Україною - склалися напружені відносини. У січні 2005 року такої думки дотримувалися 21% опитаних, у березні - 36%, а сьогодні - вже 50%.

Показово, що частка респондентів, що дотримується протилежної точки зору, практично не змінилася в порівнянні з даними березневого опитування і складає 32% (тоді було 30%).

Разом з тим частка негативно настроєних до президента України Віктора Ющенка зросла в порівнянні з початком року приблизно в півтора рази - з 24% (березень) до 40% зараз.

Росіяни продовжують досить уважно стежити за новинами з України. Про це свідчить той факт, що більш двох третин опитаних (69%) знають або щось чули про відставку прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

При цьому в Росії склалося переважно негативне ставлення до неї (42% опитаних ставляться до Тимошенко негативно, 12% - позитивно). Тому її відставка викликала більше позитивних емоцій, ніж негативних (25% проти 10%).

Але в цілому переважне ставлення до змін у верхніх ешелонах української влади - це, скоріше, байдужність (53% відповідей).

Відповідаючи на питання, чи вплине відставка Тимошенко на відносини між Росією й Україною, половина опитаних (51%) заявили, що не очікують яких-небудь значимих змін у цій сфері, 18% - очікують.

Всеросійське опитування проводилося 17 вересня серед 1500 респондентів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування