Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російське громадянство Бакаю дав Путін. За мистецтво

Субота, 24 вересня 2005, 13:11

Російське громадянство колишньому керівнику держуправління справами Ігорю Бакаю було присвоєно указом президента Росії Володимира Путіна за видатний внесок у науку й мистецтво.

Про це заявив в.о. міністра внутрішніх справ Юрій Луценко на прес-конференції в Москві у п’ятницю.

"Я сказав, якщо вже так важливо було указом президента присвоювати громадянство одному з діячів мистецтва, науки й творчості, як називається указ президента Російської Федерації, надавати йому російське громадянство за видатний внесок у науку, мистецтво й творчість, то це право Росії", - сказав Луценко.

"Я, у свою чергу, теж роблю внесок - привіз сто томів кримінальної справи на 370 із лишком мільйонів гривень збитку", - додав він.

З його слів, за два тижні до того, як Бакай був затриманий і потім відпущений у Москві, МВС України одержало офіційну інформацію від МВС Росії про те, що він не є громадянином Росії.

"Може, щось сталося за ці 14 днів. Я не готовий стверджувати", - вважає Луценко.

Він також повідомив, що хоч і Бакай одержав російське громадянство, він не пройшов процедуру позбавлення українського громадянства, тобто зараз є громадянином двох країн.

"До речі, громадянин Бакай має право бути судимим на території держави, де він підозрюється в скоєнні злочинів, або на території держави, громадянином якої він є", - зазначив Луценко й запросив Бакая приїхати в Україну для з'ясування істини в суді.

Луценко також обвинуватив у заступництві Бакая колишнього президента України Леоніда Кучму.

"Пан Кучма створив можливість таким шахраям розкрадати державу", - сказав в.о. міністра.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування