Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоненко: "Я той же Женя, який виплюне зуби, встане з колін і піде до мети"

Субота, 24 вересня 2005, 13:45

В.о. міністра транспорту Євген Червоненко заявляє, що він відділив владу від бізнесу, але не хоче коментувати, чи залишиться далі на посаді в уряді.

"У четвер я мав розмову з президентом і прем’єр-міністром", - сказав Червоненко, але відмовився назвати підсумки цієї розмови.

За словами Червоненка, тема відділення влади від бізнесу "стала приводом для знищення більш-менш дієздатних людей, які брали участь у революції".

"Я запропонував і президенту, і прем’єр-міністру: щоб не було розмов, проведіть перевірку всього, що я роблю", - зазначив Червоненка, на адресу якого лунають звинувачення про зрощення влади і бізнесу.

"Є моє прізвище. Я був професійним гонщиком, я професійний менеджер. Моє прізвище – це моя капіталізація", - сказав він.

"В олігархи я не вибився, "Орлан" загинув під уламками помаранчевої революції", - зазначив Червоненко.

В.о. міністра підкреслив, що з 2000 року "я не маю відношення до управління жодними активами".

"Ні я, ні моя родина до бізнесу жодного відношення не маємо. Моя дочка володіє частиною акцій компанії, яка торгує легковими автомобілями. Але Мінтранс не купує їх", - зазначив Червоненко.

За його словами, "це була ілюзія, що моя родина володіє усім".

"Одна помилка – на стіні "Орлану" висить меморіальна дошка – завод названо ім'ям батька. Зараз заводу взагалі не існує, з третього місця компанія полетіла на 69 – через те, що я пішов у опозицію", - сказав Червоненко.

"Так, я не подобаюся багатьом у парламенті та в країні. Тому що я зробив все що міг, щоб у Мінтрансі були прозорі фінансові потоки", - додав Червоненко.

"Після цієї політичної кризи я був трохи засмучений. Вчора після 14 років перерви я посів друге місце на заїзді Кубку президентів (по авторалі) з сином пілота, який розбився. Я зрозумів, що я той же Женя Червоненко, який виплюне зуби, встане з колін і буде йти до того, що намітив", - додав в.о. міністра транспорту

***

Тим часом в.о міністра надзвичайних ситуацій Давид Жванія також не знає, чи залишиться він в уряді.

"Консультації плануються на вихідних днях", - сказав він і додав, що рішення про подальшу роботу в уряді будуть "політичні" і залежать від критеріїв формування Кабміну.

За словами Жванії, аргумент відділення влади від бізнесу є "банальною формулою".

"Треба говорити не про це, а про корупцію. Якщо людина вирішила слугувати Батьківщині, то не має значення (чи був він у минулому бізнесменом)", - зазначив Жванія.

Як відомо, Червоненко і Жванія називалися серед претендентів на позбавлення посад в уряді через непрозорість у питанні відділення їх попереднього бізнесу від влади.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування