Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Форум Кравчука порушує справу проти Луценка

Субота, 24 вересня 2005, 16:13

Громадянський форум "Об'єднаймо Україну" звертається до президента не допустити до складу нового Кабінету міністрів непрофесіоналів та людей, підозрюваних у корупції.

Відповідне звернення було прийняте на установчому з'їзді форуму, який відбувся у суботу в Києві.

"Ми просимо не допустити до уряду чиновників, які скомпрометували себе популістськими заявами, репресіями та корупційними діями", - зачитав звернення один з учасників форуму Микола Княжицький.

"Протизаконному переслідуванню за політичними ознаками треба покласти край. Досить спостерігати за знищенням медицини і культури. Ми вимагаємо припинити масові звільнення лікарів, вчителів, управлінців всіх рівнів", - наголошується в зверненні.

Учасники форуму відмовитися вказувати конкретні прізвища в зверненні, але в їх виступах лунала критика на адресу міністра культури Оксани Білозір, міністра охорони здоров’я Миколи Поліщука та міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Крім того, учасниця форуму Лариса Скорик ініціювала звернення до генерального прокурора з ініціативою порушити кримінальну справу проти Юрія Луценка, мотивуючи це тим, що внаслідок виконання міністром усної вказівки президента про ліквідацію ДАІ, в Україні вдвічі зросла кількість ДТП та загинуло 5000 осіб.

В разі невиконання цих вимог учасники форуму попередили, що "ініціюватимуть акції громадянського спротиву проти осіб, які своїми діями або бездіянням сприяли репресіям, корупційному розкраданню країни та злочинному непрофесіоналізму".

На форумі також було ухвалено резолюцію, в якій висловлюється критика дій влади, які призвели до поглиблення розколу в суспільстві, політичних репресій та кризових економічних явищ.

Під час установчого форуму його головою було обрано першого президента України Леоніда Кравчука. Його заступниками обрано екс-губернатора Одещини Володимира Гриневецького, керівника київської організації форуму Ларису Скорик, члена політради партії "Трудова Україна" Дмитра Табачника, та голову луганської облради Віктора Тихонова, якого звинувачують у Генпрокуратурі в загрозі національній цілісності України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування