Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук хоче, щоб Ющенко вигнав тих, хто "не по тому дєлу"

Субота, 24 вересня 2005, 16:35

Лідер громадського форуму "Об'єднаймо Україну" Леонід Кравчук вважає доцільним, щоб опозиція взяла участь у виборах не окремими партіями, а принаймні декількома блоками.

Про це він заявив на прес-конференції у суботу по закінченні установчого з'їзду форуму.

"Я прихильник того, щоб опозиція йшла блоком на вибори. Я не кажу, що це має бути один блок, але й не десятки партій, в яких людям важко буде розібратися", - сказав Кравчук.

На питання, чи можливий один мега-блок на базі Партії Регіонів, Народної партії Литвина та "Трудової України", Кравчук сказав, що в нього з цього приводу "більше сумнівів, ніж позитивних оцінок".

Він нагадав, що ці партії були партнерами під час минулих президентських виборів, водночас висловив обурення негативними висловлюваннями з боку депутатів Партії Регіонів на адресу СДПУ(о).

Як відомо, в п’ятницю під час передачі "Свобода слова" з Савіком Шустером присутній там Тарас Чорновіл та Раїса Богатирьова в своїх висловлюваннях намагалися відмежуватися від дій колишньої влади, а також пов'язали весь негатив особисто з президентом Кучмою та керівником його адміністрації Віктором Медведчуком.

Кравчук також заперечив, що на базі форуму буде сформовано виборчий блок, але не виключає, що його можуть сформувати партії, які входять до блоку.

"Я хочу нагадати, що форум "Об'єднаймо Україну" є громадською організацією, а в нас за законом громадські структури участі у виборах не беруть. Інша справа, якщо партії, які представляють себе на форумі, ухвалять рішення створити такий блок. Але це буде не на базі форуму", - сказав Кравчук.

Коментуючи ситуацію у владі, Кравчук висловив сподівання на покращення, але наголосив, що президенту треба прибрати зі своєї команди людей, які отримали свої посади за революційні заслуги.

"Я думаю, президенту слід було зібрати їх ще після революції і сказати, що ваші заслуги перед революцією будуть оцінені, але зараз відійдіть, бо ви не по тому дєлу", - сказав він.

Щодо своєї заяви про фінансування виборчої кампанії Віктора Ющенка російським опальним бізнесменом Борисом Березовським, Кравчук наголосив, що ніде не ставив питання про імпічмент президенту, а лише просив створити парламентську комісію, щоб вивчити ситуацію, оскільки на президента падає тінь.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування