Через Тимошенко для Порошенка інвестори схожі на чортів

Неділя, 25 вересня 2005, 14:24

Нинішньому прем'єр-міністру Юрію Єханурову доводиться зіштовхуватися з більшим обсягом проблем, ніж у свій час Юлії Тимошенко.

Таку думку висловив екс-секретар Ради нацбезпеки й оборони Петро Порошенко в ефірі телеканалу "ICTV" у неділю.

Аналізуючи сучасний стан української економіки, Порошенко констатував, що в даний час повністю підірвано довіру інвесторів до українських підприємств, а українська економіка занепала.

"Ми не продемонстрували жодного реального досягнення, а інвестори шарахаються від України, як чорт від ладану, хоча реальні можливості для росту в нас були", - підкреслив Порошенко.

Він також назвав відставку Тимошенко з посади прем'єр-міністра перерваним падінням. "Падінням у прірву", - додав він.

На думку Порошенка, проблеми в українській економіці у випадку збереження старого складу уряду "могли б стати необоротними".

Порошенко при цьому відзначив, що єдиним виходом у такій ситуації могла бути тільки "зміна уряду, прихід професіоналів, що будуть відповідати за взяті на себе зобов'язання".

Крім того, екс-секретар РНБО назвав нісенітницею можливість свого призначення на посаду прем'єр-міністра й інформацію про перекладання функцій глави уряду на секретаря Ради національної безпеки й оборони України.

"Є Конституція, є закони України, якими ми будемо і повинні керуватися", - заявив у цьому зв'язку Порошенко.

Ключовою задачею сучасної України він назвав становлення нової влади. "Прозорість, відкритість, чіткість процедур повинні це супроводжувати", - додав він.

"Влада не повинна займатися боротьбою, вона повинна займатися творенням", - заявив Порошенко, додавши, що основним індикатором дій нової влади повинне стати проведення "чесних, прозорих, правильних парламентських виборів".

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування