Порошенко думає, що був найбільш небезпечним

Неділя, 25 вересня 2005, 16:44

Екс-секретар Ради нацбезпеки й оборони Петро Порошенко заявляє, що скандал з обвинуваченнями вищих посадових осіб України в корупції спрямований на те, щоб відвернути людей від реальних проблем.

Про це він сказав у неділю в ефірі програми "Подробно" із Дмитром Кисельовим на каналі ICTV, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо ми говоримо про політичну технологію, чорний піар і компромат, я впевнений, що цей сценарій буде тривати досить довго і нічого спільного з інтересами держави, боротьбою з корупцією не має", - сказав Порошенко.

За його словами, "потрібно було відвернути увагу від того, про що сьогодні говорять на кожному кроці - про зниження рівня життя, про падіння обсягів ВВП, про ріст цін, про невиконання обіцянок, які уряд взяв на себе, і потрібний був технологічний скандал, що від цього відверне увагу".

На думку екс-секретаря РНБО, обвинувачення пролунали, у першу чергу, на його адресу, тому що він був найбільш небезпечний для Тимошенко.

"Оточення Юлії Володимирівни Тимошенко вважало, що я найбільш небезпечний для неї, як людина, що володіє в силу своєї посади, у силу свого професійного рівня, найбільшою інформацією, для того щоб вести предметний діалог про ті серйозні прорахунки в економіці, які допустив уряд Тимошенко", - вважає Порошенко.

Відповідаючи на питання, чи розділяє він побоювання, що в країні відбувається повзучий путч усередині існуючої влади, Поршенко сказав: "Побоювань не розділяю, сценарій - розділяю".

"Розрахунок був на серйозну дестабілізацію в країні. Це робилося окремою командою, усередині влади, що із самого початку ставила перед собою такі цілі", - заявив він.

Порошенко також звинуватив Тимошенко в лобіюванні бізнес-інтересів окремих фінансово-промислових груп.

За його словами, ті фінансово-промислові групи, що "під дахом колишньої влади просто не платили податки, сьогодні, позбавивши цього даху, почали б платити".

"Просто окремі з них встигли заповзти під захист екс-прем'єр-міністра, наприклад, група "Приват"", - сказав він.

За словами Порошенка, по цій групі не подаються позови в суди, а якщо подаються - не розглядаються, по жодній податковій позиції не проводиться розслідування. "Я вважаю, що це тверда позиція подвійних стандартів, що не прийнятна".

Відповідаючи на питання, чим він збирається займатися в команді Віктора Ющенка, Порошенко сказав, що це буде те, що доручить йому президент. При цьому він підкреслив, що бачить свою задачу у відновленні довіри до влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування