Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко помирився з Януковичем не заради Єханурова

Неділя, 25 вересня 2005, 21:16

Президент Віктор Ющенко підписав меморандум з Партією Регіонів не для затвердження Юрія Єханурова на посаді прем’єр-міністра.

Про це сказав лідер фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко в ефірі "5 каналу" у неділю.

"Ми чітко розуміли, що перед голосуванням за Юрія Єханурова у нас і без Регіонів були голоси. 289 мінус 50 виходить 239. Але це було зроблено не для затвердження Єханурова, а щоб був консолідований рух далі "Нашої України" в цілому", - сказав він.

"Коли був Майдан, я жив Майданом, я був на Майдані. Я дуже чітко пам’ятаю один лозунг, який стояв недалеко від трибуни – "Схід і Захід разом", - пояснив Мартиненко підписання меморандуму.

"Державний діяч думає про країну, а політик думає про майбутні вибори. Це слова Уїнстона Черчілля. Так от президент себе показав у цій ситуації державним діячем", - вважає він.

Щодо пункту меморандуму про амністію порушників виборчого законодавства, Мартиненко сказав: "На жаль, декілька тисяч кримінальних справ стосуються людей, які були рядовими членами комісії".

"Вони стоять відносно вчителя, відносно прибиральниці, які вкинули два талони, коли роз’їжджали поїзди по Україні. Замовників треба карати. І чому сьогодні правоохоронні органи це не зробили – це до них питання", - вважає Мартиненко.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування