Тимошенко поскаржилася росіянам, як її облили смолою і вкусили

Неділя, 25 вересня 2005, 21:51

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що відставка її Кабінету міністрів була викликана бажанням прикрити корупційний скандал в оточенні президента більш потужним інформаційним приводом.

"І для того, щоб прикрити цей корупційний скандал більш потужним інформаційним приводом, більш серйозною стресовою ситуацією, уряд відправили у відставку", - сказала вона в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви".

"Влада корупційна, і це знали всі люди, про це говорили всі підприємці, про це говорили дипломати, про це говорили інвестори. Це те, що, знаєте, як на кухні, неможливо утримати секрет, так і велика політика", - сказала Тимошенко.

"Якщо якогось, вибачте, бізнесмена або інвестора поставили на коліна і сказали "ти спочатку здай гроші, а потім ми, можливо, тобі дамо робити бізнес", куди йде цей бізнесмен?", - запитала вона.

"Він іде в парламент. Шукає захисту, розповідає всім і вся, що відбувається, скаржиться на життя, передає якісь службові записки", - сказала Тимошенко.

Вона також не вважає своїм приниженням пропозицію президентові повернути її на посаду прем'єр-міністра.

"Це ні в якому разі не приниження. Ви знаєте, що коли розірвано країну, коли в нас у 50% родин сьогодні плачуть люди... я думаю не про те, де в мене упаде десь корона і де я, можливо, утрачу якісь бали, а я думаю про те, як не розірвати цю дитину на дві частини, і як зробити так, щоб запанував спокій і достоїнство в Україні", - сказала вона.

"Я сьогодні привселюдно, абсолютно відкрито і дуже щиро зробила цей крок, і цей крок дуже багато чого коштував мені для того, щоб вийти і сказати, що от моя рука, заради України, заради того, щоб дати це майбутнє, яке ми обіцяли", - підкреслила екс-прем'єр.

"Але моя рука зависла в повітрі, її полили сірчаною кислотою, гарячою смолою, поставили на ній тавро, після цього... обваляли в пір'ї і вкусили", - сказала Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування