Тимошенко бив чоловік, але вона залишиться з дитиною

Неділя, 25 вересня 2005, 22:50

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що на майбутніх парламентських виборах буде "великий український Майдан".

"У нас сьогодні країна відчуває політику, як свій власний нерв, і на виборах у парламент це буде великий український Майдан, де люди будуть вибирати свого народного прем'єр-міністра", - сказала вона в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви".

На питання журналіста, чи не поставила вона народу питання, якого не можна ставити дітям: "ти кого більше любиш, маму чи тата?", Тимошенко відповіла: "Послухайте, хто завжди залишається з дитиною, ну скажіть із трьох разів? Завжди залишається мати".

"Я говорю це зовсім серйозно, тому що є дуже гарний такий вислів відомої дуже цариці, вона сказала, що чоловіки носять корону на голові, а жінки її носять на серці", - додала екс-прем'єр.

"Я вам хочу сказати, що мати завжди залишиться зі своєю дитиною. Батьки - прекрасні люди, чоловіки дуже сильні, але вони в деякій мірі є цинічні, вони є прагматичні", - сказала Тимошенко.

Вона також спростувала твердження журналіста про свою безкомпромісність і жорсткість.

"Ми готові до компромісу, але не до якого попало. Знаєте, буває такий компроміс, коли політики докомпромисилися до того, що вони зранку просинаються, дивляться в дзеркало на себе і хочеться не поцілувати, а плюнути. Я не хочу у своєму житті таких компромісів", - сказала Тимошенко.

"І ще щодо жорсткості матері. Я хочу, щоб ви мені або в історії людства, або в історії взагалі, можливо, природи нашої Землі показали той випадок, коли хтось скривдив дитину, а мати при цьому буде компромісною і ніжною. Хочу сказати, що захищати своє дитя доводиться дуже часто і дуже жорсткими методами", - відзначила вона.

Тимошенко підкреслила, що міні-макетом поєднання чоловічого і жіночого начала є родина.

"Хто в родині є консолідуюча сила - чоловік чи жінка? Я вам скажу: точно жінка. І якщо жінка є от цим теплом у родині, є якимсь таким началом, що знімає всі конфлікти, що гармонізує життя, що годує вас…", - відзначила екс-прем'єр.

У той же час, за її словами, її власна родина багато чого пережила заради України. "У мене чоловік за це сидів у в'язниці, у мене дочка за це, ще будучи неповнолітньою, була по всіх прокуратурах у якості допитуваної", - сказала Тимошенко.

"І з приводу мене, і з приводу мого чоловіка, і з приводу її бабусь, дідусів, її друзів, її тримали по 6-8 годин, неповнолітню дитину, для того, щоб вона могла десь проговоритися і якийсь, можливо, компромат дати на своїх батьків", - відзначила екс-прем'єр.

"Коли мого чоловіка минулий президент раніше кинув у в'язницю, а мене трохи пізніше, і ми йшли по коридорах в'язниці і за два роки перший раз зустрілися ще в коридорі в'язниці, і він мені встиг передати записку, що він витримає все, але щоб я не відійшла від тих принципів, які мені дорогі", - розповіла Тимошенко.

На комплімент ведучого, що вона гідно тримається в ситуації, коли її принизили, екс-прем'єр відповіла: "Скажіть, коли чоловік б'є жінку, яка при цьому зовсім не знаходиться в агресивному стані, скажіть, хто принижує себе? Чоловік сам себе або він принижує жінку?".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування