Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партію Ющенка поведе на вибори Луценко або Єхануров

Понеділок, 26 вересня 2005, 15:52

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко прогнозує, що виборчий список "Народного союзу "Наша Україна" на парламентських виборах 2006 року очолить прем'єр Юрій Єхануров.

"Швидше за все, виборчий список НСНУ очолить Єхануров", - сказав політолог у ході "круглого столу" у понеділок у Києві.

У той же час, за його словами, в. о. міністра внутрішніх справ Юрій Луценко "опинився між соціалістами і Ющенком", і "у нього один тільки вихід - не брати участь у виборах взагалі".

Фесенко також додав, що якщо Луценко братиме участь у виборах, будучи представником силових структур (не виключено, що він залишиться главою МВС, у новому складі уряду стане міністром внутрішніх справ України другий раз) це буде "небезпечним прецедентом, коли людина бере участь у виборах, цього не має бути".

На думку політолога, важливим критерієм майбутньої передвиборчої кампанії буде якісний склад партійних списків.

Він пояснив, що, наприклад, наразі у фракції БЮТ "кучмісти переважають", і якщо це збережеться у виборчих списках, то даний фактор стане "критерієм або індикатором дотримання ідеалів Майдану".

Фесенко також закликав журналістів бути арбітрами й проводити розслідування: наскільки правильно складаються списки, чи не даються за прізвища в списках гроші, чи існує "схована політична корупція, пов'язана з партійними списками".

У той же час директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що передвиборчий список на парламентських виборах партії НСНУ очолить саме Луценко.

"Президентська команда буде робити ставку на Луценка, будуть благати, щоб Луценко очолив список НСНУ", - заявив він.

У той же час політолог вважає, що прізвище Єханурова буде фігурувати в першій п'ятірці списку НСНУ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...