Ющенко й Тимошенко можуть стати знаряддям у Путіна?

Понеділок, 26 вересня 2005, 16:37

Політолог Володимир Маленкович думає, що відставка Юлії Тимошенко вигідна для неї.

Про це він сказав у ході "круглого столу" на тему: "Поточна політична ситуація, меморандум "Ющенка-Януковича" і прогноз на парламентські вибори", який відбувся в Києві.

За його словами, під час перебування прем'єром рейтинги Тимошенко починали падати. Крім того, вона добре себе почуває в опозиції.

Як сказав Маленкович, якась частина "помаранчевих" й "синіх" розчаровані підписанням меморандуму між Віктором Януковичем і Віктором Ющенком. А це третина всього населення України. "Це величезне політично незоране поле", - підкреслив Маленкович.

За його словами, щоб завоювати їхню прихильність, Тимошенко, з одного боку, має підняти "прапор Майдану", а з іншого боку - придумати, як об'єднати й "синіх".

Також політолог відзначив, що той, хто одержить на виборах 25-27%, буде мати можливість формувати уряд, і зараз найбільше шансів на це - у Тимошенко.

У свою чергу політолог Віктор Фесенко називає поїздку Юлії Тимошенко в Москву сильним PR-ходом.

При цьому політолог відзначає, що якби не було гарантій у Росії, Тимошенко, напевно, туди не поїхала б.

"Зараз гра Москви полягає в тому, щоб послабити тих, хто був на Майдані. Це як Ющенко, так і Тимошенко", - підкреслює політолог.

На його думку, не без участі Москви перший раз кандидатура Юрія Єханурова не пройшла в парламенті.

Тому Фесенко відзначає, що для представників Майдану зараз є серйозний привід задуматися. "Якщо вони зараз не підуть на компроміс один з одним, то будуть сліпим знаряддям чужої стратегії", - відзначив він.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування