Тимошенко в березні чекають сварки, а Кравчук мітить у президенти?

Понеділок, 26 вересня 2005, 17:31

Політолог Віктор Небоженко вважає, що "Народний союз Наша Україна" з ім'ям Віктора Ющенка одержить на парламентських виборах близько 20% голосів, а сили Юлії Тимошенко і Віктора Януковича – по 15%.

Таку думку він висловив у коментарі "Українській правді", спираючись на дані соціологічної служби "Український барометр".

Політична сила Володимира Литвина, на його думку, набере "свої залізні" 10%.

"Але є ще другий ешелон – КПУ, СПУ. Соціалісти кажуть, що наберуть 10-15%, але поки ми бачимо по дослідженнях тільки 5%. У той же час комуністи мали кілька місяців назад трохи менше 4%, а зараз їхній рейтинг піднявся до 9%, оскільки 57% українців важко переживають нинішнє економічне становище. Україна опустилася до рівня 1998 року", - відзначив політолог.

На питання, чи можливий спільний блок НСНУ з СПУ чи ПППУ Анатолія Кінаха, Небоженко сказав, що це буде залежати від ситуації в країні.

"Якщо ситуація в економіці погіршиться, то і соціалісти, і Кінах будуть відмежовуватися від президента, і не відомо, де ще буде Єхануров, але якщо ситуацію вдасться стабілізувати, то можлива поява пропрезидентської коаліції", - відзначив політолог.

На питання, хто очолить НСНУ на виборах, Небоженко припустив, що це буде Юрій Єхануров або Юрій Луценко, а близьке оточення Ющенка займе місце у верхній частині списку.

Що стосується оточення Юлії Тимошенко, то Небоженко вважає, що до березня його також очікують конфлікти.

"Тим, хто зараз перейшов до Тимошенко, ще доведеться побачити її інший образ і освоїти місце в її оточенні. Так що не виключено, що до березня там теж виникнуть конфлікти", - відзначив політолог.

Що стосується потенціалу блоку Леоніда Кравчука, то Небоженко дає йому не більше 3-4%. Він не став прогнозувати, хто ввійде в цей блок, відзначивши тільки, що це може бути кожна четверта партія.

"Кравчук зацікавлений, щоб це були недискредитовані сили", - додав політолог.

Небоженко також відзначив, що Кравчукові також необхідно визначиться з ідеологією на вибори, чи буде він тільки "батьком української незалежності", "цінності, яка навіть більша, ніж Майдан".

При цьому він не виключив, що перший президент "на старість років" може спробувати сили в президентській кампанії.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...