Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук знає, що було б, якби Ющенко послухав його раніше

Понеділок, 26 вересня 2005, 17:39

Лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук радий, що президент Віктор Ющенко почав визнавати "помилки влади".

Про це він заявив журналістам, повідомляє в понеділок прес-служба СДПУ(о).

"Те, що президент прямо або опосередковано, нехай і під тиском обставин, фактично визнав ці помилки, вселяє надію, що влада постарається їх виправити, а також нівелювати їхні наслідки", - йдеться у заяві.

Медведчук упевнений, що якщо президент, "нарешті зрозумів, що країною не можуть управляти три Кабінети міністрів, а його апаратом - дві конкуруючі адміністрації", то "він почав розуміти, що не можна йти в Європу, будуючи демократію за азіатським зразок, як би спокусливо не виглядала роль правителя".

Також Медведчук сподівається, що влада виправить свої помилки, перш ніж "встигне наробити нові".

У той же час він заявив, що "якби влада прислухалася до заяв опозиції ще півроку тому, то їй би вдалося уникнути багатьох помилок, і сьогодні країна не перебувала б на порозі системної кризи".

Зокрема, Медведчук відзначив, що "системні помилки влади, які в лічені місяці привели Україну до важких наслідків, стали видні вже через місяць після початку роботи команди Ющенка".

Серед таких Медведчук, "не відчуваючи задоволення" згадав "політичні переслідування й репресії", "розв'язаний під видом реприватизації переділ власності", "руйнування сформованих економічних і політичних зв'язків з давніми партнерами, і в першу чергу з Росією".

Також він нагадав про "звільнення кваліфікованих фахівців і прихід на їхнє місце некомпетентних людей, повсюдне поширення кумівства, приклад якому показав особисто глава держави" і про "заявлений президентом розподіл влади й бізнесу, що обернулося резонансним корупційним скандалом".

"Створюється враження, що люди, які стоять сьогодні при владі, думають не далі, ніж на тиждень уперед, і більше піклуються про особисте благополуччя, аніж про вирішення проблем країни", - відзначив лідер СДПУ(о).

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування