Чи залишиться Пинзеник лідером "Реформи і порядок", залежить не від кохання

Вівторок, 27 вересня 2005, 11:48

Член "Реформи і порядок" Тарас Стецьків вважає, що їхній лідер Віктор Пинзеник може піти з партії, лише якщо залишиться міністром фінансів, а ПРП блокуватиметься з Юлією Тимошенко.

Так Стецьків прокоментував заяву екс-віце-прем'єра Миколи Томенка про можливість для Пинзеника втратити крісло лідера ПРП.

"Якщо Пинзенику буде запропонована посада міністра фінансів, а партія визначиться за блокування з БЮТ, тоді може виникнути така ситуація (Пинзеник піде з партії)", - сказав він.

За його словами, поки не відомо, з якими силами піде ПРП на вибори, тому "такі заяви Томенка, не спрямовані на конструктив, є поспішними".

"Рішення, в яких блоках партія братиме участь у виборах, буде прийматися в кінці листопада на з'їзді", - зазначив він.

Стецьків також зазначив, що партії надходила пропозиція йти на вибори в форматі, в якому в 2002 році йшов блок "Наша Україна", або з партією "Пора".

Стецьків зауважив, що в ПРП є прихильники і такого блокування, тому Пинзеник може і залишитись в уряді, і очолювати свою партію.

Він підкреслив, що Томенко "щонайменше поспішив і погарячкував робити такі заяви від імені партії" і їх потрібно сприймати як точку зору самого Томенка, а не всієї партії.

Стецьків ще раз наголосив, що спочатку має відбутися з’їзд партії, на якому будуть розглянуті пропозиції як "Народного Союзу Наша Україна", так і БЮТ.

"Побачимо, як поведе себе Тимошенко, яку лінію обере президент, які програми запропонують лідери, тоді і визначимось", - зазначив Стецьків.

"Ми ж не одружуватись збираємось, це там потрібні емоції і кохання. Тут потрібно послухати і подивитись, бо вибори починаються лише через два місяці", - додав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування