Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко травмував соціалістів. Двічі

Вівторок, 27 вересня 2005, 13:23

Перший секретар політради Соціалістичної партії України Йосип Вінський вважає неприпустимою амністію фальсифікаторів виборів.

Про це він сказав у понеділок на прес-конференції в Дніпропетровську, повідомили УНІАН у прес-службі СПУ.

Зокрема, коментуючи підписання меморандуму про співробітництво влади і опозиції президентом Віктором Ющенком та лідером Партії регіонів Віктором Януковичем, Вінський сказав:

"Я був у центрі Майдану, я займався роботою разом з цими людьми. Я стояв з ними поряд, і для мене досить травматичними є зараз дві речі. Перша - це розлад у команді Ющенка, нерозуміння та взаємні обвинувачення у колишній команді. А друга травма для мене - це договір Ющенка з Януковичем".

За його словами, хоча більшість пунктів у меморандумі про порозуміння між владою та опозицією "цілком законні і їм можна аплодувати, однак є ті, у правильності яких я сумніваюся".

За словами Вінського, по-перше, це "непрямо визнані (політичні) репресії, яких насправді немає".

"Друге, це те, що в жодному разі не можна давати амністії людям, які злочинно поводили себе на виборах та сприяли обману українських громадян", - наголосив він.

Відповідаючи на питання, скільки відсотків голосів виборців соціалісти планують набрати у Дніпропетровській області, Вінський зазначив, що "при динаміці, що склалася, ми здатні забезпечити до 15% голосів на нашу користь".

Як відомо, 22 вересня між Ющенком і Януковичем було підписано меморандум про співробітництво влади і опозиції. Того ж дня Верховна Рада дала згоду на призначення Юрія Єханурова прем'єр-міністром. Фракція Партії регіонів проголосувала за Єханурова у повному складі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування