Кінах не конкуруватиме з Єхануровим і не тягтиме на себе кожуха

Вівторок, 27 вересня 2005, 18:34

Новий секретар Ради нацбезпеки й оборони Анатолій Кінах обіцяє, що більше ця посада не використовуватиметься для конкуренції між органами влади та у власних інтересах.

Про це йдеться в коментарі Кінаха, поширеному його прес-службою.

"Діяльність Ради національної безпеки України (РНБО) спрямовуватиметься, передусім, на створення сучасної та надійної системи захисту національних економічних та політичних інтересів, підвищення високого рівня безпеки держави як визначального чинника її стабільного розвитку", - пообіцяв Кінах.

Він наголосив, що РНБО, секретаріат президента, Кабінет міністрів – "структури, від яких залежить економічний розвиток та політична стабільність країни, благополуччя її громадян - повинні виконувати свої прямі конституційні обов'язки".

"Не припустимо, щоб вищезгадані структури стали знаряддями у міжособистісній конкуренції, боротьбі за посади, економічні ресурси, політичні рейтинги", - наголосив він.

За його словами, діяльність РНБО будуватиметься за принципом роботи на випередження проблеми, вирішення як низки першочергових питань, так і активної участі у формуванні довгострокової стратегії розвитку країни.

"РНБО надаватиме президенту і оприлюднюватиме громадськості об'єктивну інформацію стосовно соціально-економічного та політичного розвитку держави, що дозволить приймати системні високопрофесійні рішення", відзначив Кінах.

Він також зазначив на необхідності посилити скоординовану співпрацю РНБО, секретаріату президента й уряду та зміцнити кадровий склад РНБО висококваліфікованими експертами, аналітиками, науковцями, економістами.

Кінах також висловив сподівання, що в результаті удосконалення системи влади в країні буде сформовано професіональну, відповідальну та високоморальну владну команду, яка виправдовуватиме довіру громадян, повідомляє прес-служба.

У вівторок президент призначив Кінаха новим секретарем РНБО.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...