Терьохін ще раз звинуватив соціалістичне лобі

Вівторок, 27 вересня 2005, 19:05

Колишній міністр економіки Сергій Терьохін вважає шанси України вступити у Світову організацію торгівлі (СОТ) ще поточного року невеликими.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції.

За словами екс-міністра, у нього "досить песимістичні погляди щодо можливості входження (України) цього року в СОТ, хоча залишилося дуже мало законів, які мають бути прийняті".

При цьому він повідомив, що в колишньому уряді (Юлії Тимошенко) діяло "лобі противників вступу в СОТ – блок аграрної політики", і саме закони, що стосуються аграрного сектору і такі необхідні для вступу в СОТ, досі не прийняті.

Терьохін також підкреслив, що не можна недооцінювати ту роботу, яку виконав уряд Тимошенко для прискорення вступу України в СОТ.

"Коли говорять, що уряд Юлії Тимошенко щось погано робив або недостатньо робив для вступу України в СОТ, то зверніть увагу, хто минулого року толком знав, що таке Світова організація торгівлі? Хто взагалі займався цим питанням? І подивіться, що відбулося за ці не повні півроку, і як швидко Україна почала просуватися в даному напрямі", - заявив Терьохін.

Як повідомлялося, 22 вересня тоді ще в.о. міністра закордонних справ Борис Тарасюк заявив, що оптимістично оцінює шанси України вступити в Світову організацію торгівлі в грудні цього року.

Тоді він зазначив, що під час його перебування в США одержано "оптимістичні сигнали" щодо готовності США підписати протокол про доступ на ринки товарів і послуг. За словами Тарасюка, готовність підписати даний протокол висловили Китай і Перу.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування