Терьохіну погано працювалося, тому що завалилася вертикаль Безсмертного

Вівторок, 27 вересня 2005, 19:35

Екс-міністр економіки Сергій Терьохін вважає, що провалів в уряду Юлії Тимошенко було достатньо багато, оскільки його внутрішня структура була абсолютно неефективна.

Таку думку він висловив у вівторок.

Терьохін відзначив, що Роман Безсмертний, зайнявши посаду віце-прем'єр міністра, поставив струнку систему внутрішнього управління, однак протягом останнього місяця вона, за словами екс-міністра, була практично зруйнована.

Як відзначив Терьохін, виникло багато суперечливих центрів у самому уряді. "Зовсім не зрозуміло, хто займається ціновою політикою на ринках нафтопродуктів. Мінекономіки? - напевно, ні. Держрезерв? - не має можливості. Міністерство палива й енергетики? - теж сказали, що воно не причому", - сказав екс-міністр.

За словами Терьохіна, багато про що говорив сам факт створення комісії з ринку нафтопродуктів, "у яку включалися міністри, включався секретар Ради нацбезпеки й оборони України, а головою був перший помічник президента України".

Також серед невдач Кабміну він назвав невирішене питання незаконної приватизації, податкової політики, відсутність домовленості з ВР по вступу до СОТ.

У той же час, за словами Терьохіна, він задоволений своєю роботою в уряді Тимошенко.

За його словами, ріст індексу цін на споживчі продукти "міфічного походження".

Терьохін відзначив, що вартість курятини цього року виросла усього на 19%, тоді як у минулому - на цілих 30.

Щодо палива, то за словами екс-міністра, гарного результату вдалося досягти навіть при умовах диктування цін світовими ринками. До того ж уряд Тимошенко припинив паливні спекуляції, відзначив Терьохін.

Ліга, НТН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування