Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк розповів, як він поверне "нормальну температуру" після Терьохіна

Середа, 28 вересня 2005, 11:38

Новопризначений міністр економіки Арсеній Яценюк називає нинішню ситуацію в економіці "жалюгідною".

Про це він сказав в інтерв'ю "Комерсанту", опублікованому в середу.

"Ситуація жалюгідна, візьміть будь-які дані Держкомстату. Сьогодні говорити про економічний підйом навряд чи було б резонно", - сказав він.

На питання, що Яценюк має намір робити, щоб переломити цю тенденцію, міністр відповів, що "економічного чуда не буде, але воно і не потрібне".

"Ми до кінця поточного року зробимо все, щоб економіка повернулася в нормальну температуру 36,6. Тобто щоб ситуація стабілізувалася і спад припинився", - сказав він.

За словами Яценюка, для початку буде підготовлена "ґрунтовна аналітична записка" на ім'я президента і прем'єр-міністра "Стан економіки держави: виклики і ризики".

"Там будуть викладені перші кроки, які необхідно в оперативному порядку здійснити для того, щоб стабілізувати ситуацію. Я підкреслюю – стабілізувати. Мова навіть не йде про істотне поліпшення, а про стабілізацію", - відзначив міністр.

Говорячи про ревальвацію гривні, Яценюк сказав, що це питання знаходиться "не в компетенції Міністерства економіки або уряду України".

"Треба вивчати матчастину – це Конституція України і закон про Національний банк. Там чітко написано, хто за що відповідає. Нацбанк не продає насіннячко, а Мінекономіки не видає кредити", - сказав він.

Відповідаючи на питання про його прогнози щодо вступу в СОТ, Яценюк відзначив, що "некоректно говорити, зможемо або не зможемо ми вступити у СОТ цього року".

"Основне – стратегічна мета вступу у СОТ визначена главою держави. А що стосується термінів, це не повинно бути самоціллю. Національні економічні інтереси не можна віддавати заради швидкого вступу у СОТ", - сказав міністр.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування