Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потебенько "хірургічно" прибере Піскуна і сяде в його крісло?

Середа, 28 вересня 2005, 11:46

Екс-генпрокурор Михайло Потебенько не виключає можливості свого повернення на попередню посаду.

Про це Потебенько сказав в інтерв'ю виданню "Сейчас", відповідаючи на питання, чи не хотілося б йому знову посісти крісло генпрокурора.

"Бажання такого нема, хоча правові підстави для цього є. Прокурор призначається на п'ять років, а я не добув рік і два місяці - перейшов на депутатську діяльність. Тепер, після закінчення терміну депутатських повноважень, я маю законне право повернутися на цю посаду", - сказав він.

"І якщо навколо неї будуть вестися ігри, то не виключаю, що можу скористатися своїм правом для "хірургічного" втручання", - додав Потебенкько.

Також Потебенько заявив, що на майбутні вибори не піде, оскільки йому "не подобаються торги, які раз у раз відбуваються під куполом парламенту", "не подобається непослідовність у діяльності Верховної Ради, а також необґрунтовані висловлення й обвинувачення на адресу народних депутатів".

Екс-генпрокурор також вважає "передчасною" відставку уряду Юлії Тимошенко.

"Вона (Тимошенко) розумна жінка. Побільше б таких політиків, компетентних у конкретних питаннях. Я вважаю, що Юлію Тимошенко прибрали передчасно. Наскільки мені відомо, генпрокурор поставив крапку на підозрах", - сказав він.

Водночас президент Віктор Ющенко, на думку Потебенька, "упереджений у своїх судженнях, йому в деяких висловленнях варто бути більш стриманим".

"Віктор Андрійович - відмінний фінансист, людина зважена і порядна, але його команда перевищує свої права й іноді підштовхує на це Віктора Ющенка. Вважаю, що керівник має принципово припиняти подібні незаконні дії своїх підлеглих", - сказав він.

За словами Потебенька, у випадку з обвинуваченнями Олександра Зінченка на адресу команди Ющенка, президенту не слід було встановлювати терміни розслідування – "вони визначені законом, що вище всіх розпоряджень і підзаконних актів".

"Я переконаний: Віктору Ющенку не вистачає грамотних консультантів, що мають досвід роботи в судовій системі й органах прокуратури. Перш ніж приймати рішення і робити якісь заяви, глава держави має переконатися, що діє в рамках законодавства", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування