Турчинов знає, що Ющенко прибрав Тимошенко, щоб покористуватися адмінресурсом

Середа, 28 вересня 2005, 17:01

Екс-голова Служби безпеки України вважає, що новий склад Кабінету міністрів свідчить про намір влади використовувати адміністративний ресурс на парламентських виборах 2006 року.

"Якщо проаналізувати склад уряду - його мета проведення виборчої кампанії "Народного союзу "Наша Україна", - сказав Турчинов на прес-конференції в середу в Києві.

Він заявив, що відставка Юлії Тимошенко з посади прем'єр-міністра мала на меті відсторонити її від влади, а також "сконцентрувати адміністративний ресурс у руках тих, хто хоче привести НСНУ до влади".

Він, зокрема, відзначив, що прем'єр-міністра Юрій Єхануров є керівником виконкому НСНУ, а міністр Кабінету міністрів Богдан Буца - заступником керівника виконкому НСНУ.

На думку Турчинова, аналіз персонального складу уряду свідчить про те, що "комбінація відсторонення Тимошенко від влади була зрадницькою, цинічною і брехливою".

Він, зокрема, відзначив, що в новому уряді залишилася велика кількість міністрів з уряду Тимошенко. Серед них ті, котрі, за словами Турчинова, відповідали за напрямки, де відбулися кризи, зокрема, бензиновий, цукровий, м'ясний.

Турчинов вважає, що реальними причинами звільнення Тимошенко є те, що вона боролася "не тільки зі старими кланами, але і підкланами, які намагалися паразитувати" на новій команді влади.

Крім того, переконаний Турчинов, Ющенко лякав зростаючий авторитет Тимошенко. "Ми стали свідками спроб зведення рахунків", - сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів, Турчинов відзначив, що Ющенка звинуватять у використанні адмінресурсу "й інші тверезомислячі політики" після того, як він очолить список НСНУ на виборах.


"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування