Імпічмент Ющенку можуть підтримати більше 40% українців

Середа, 28 вересня 2005, 17:05

Більше 41% населення України підтримують ідею імпічменту президенту Віктору Ющенку у випадку підтвердження фактів корумпованості його найближчого оточення або незаконного фінансування виборчої кампанії.

Про це свідчать дані експрес-опитування, проведеного 18-20 вересня Інститутом соціальної й політичної психології АПН України, передає "Інтерфакс-Україна".

У результаті дослідження було опитано 1253 респондента в 291 населеному пункті. Середнє відхилення від норм вибірки становить 2,3%.

41,1% респондентів погодилися, що у випадку підтвердження фактів корумпованості президентського оточення або незаконного фінансування його виборчої кампанії, його варто зняти з посади шляхом імпічменту й провести дострокові вибори.

36,1% респондентів уважають, що процедуру імпічменту проводити не слід.

За словами завідуючої лабораторії психології політичного іміджмейкінга, пропаганди й реклами Інституту соціальної й політичної психології АПН України Павла Фролова, найбільш популярна ідея імпічменту президента в Криму й на Донбасі, непопулярна на Галичині й у Києві.

Як відзначив Фролов, у випадку проведення дострокових президентських виборів, якби вони проходили в найближчу неділю, за Віктора Ющенка проголосувало б 23,1% опитаних, за Юлію Тимошенко - 14,7%, за Віктора Януковича - 12,1%, за Володимира Литвина - 8,4%, за Олександра Мороза - 6,8%, за Петра Симоненко - 5,5%, за інших кандидатів - 6 %.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування