Путіна в списку Тимошенко не було

Середа, 28 вересня 2005, 18:19

Екс-глава СБУ Олександр Турчинов заперечує факт зустрічі Юлії Тимошенко з президентом Росії Володимиром Путіним в Москві.

"У списку візаві Тимошенко в Москві прізвища "Путін" не було", повідомив Турчинов журналістам у середу.

Турчинов відзначив, що Тимошенко зустрічалася в Москві "із серйозними шановними людьми, які зацікавлені у встановленні гарних і чесних відносин між Росією й Україною. Крапка".

На прохання уточнити, які саме сили представляли ці люди, Турчинов відповів, що це були центристи.

Турчинов також заявив, що Юлія Тимошенко не мала жодних гарантій безпеки в ході своєї поїздки в Росію і візиту в головну військову прокуратуру Росії.

Він відзначив, що команда Тимошенко була стурбована можливими провокаціями і затриманням в ході її візиту в Москву, і підкреслив, що Тимошенко з'явилася в прокуратуру, не маючи ні депутатського статусу, ні дипломатичної недоторканності.

Турчинов відзначив, що слідчі прокуратури були дуже здивовані її появою, і тому не ставили багато питань.

Турчинов також підкреслив, що Тимошенко не хотіла їхати в прокуратуру Росії для надання пояснень, будучи прем'єр-міністром, щоб уникнути обвинувачень у використанні статусу прем'єра для вирішення своїх питань.

"Тимошенко сказала, що немає такої країни, що може тиснути на неї", - підкреслив Турчинов, відзначивши, що її візит до Росії "був дуже ризикованим, однак і сміливим кроком".

Він підкреслив, що своїм візитом у Росію Тимошенко довела, що всі справи щодо неї як в Україні, так і в Росії були сфабриковані.

Раніше "Львівська газета" з посиланням на свої джерела повідомила про те, що Тимошенко в середу побувала на дачі Путіна.

У понеділок російська військова прокуратура заявила, що знімає розшук Тимошенко і санкцію на її арешт. Політологи пов'язали цей факт із тим, що існують якісь тіньові домовленості Тимошенко з Москвою.

"Інтерфакс-Україна" Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування