Ще один закордонний аналітик посварив Тимошенко

Четвер, 29 вересня 2005, 10:42

Британський аналітик Джеймс Шерр зауважив, що демократії в Україні більше загрожує не домовленість президента Віктора Ющенка і лідера Партії регіонів Віктора Януковича, а економічна дестабілізація, яка відбулася в Україні за час перебування Тимошенко на чолі уряду.

Про це він заявив у Вашингтоні під час щорічної українсько-американської конференції "Україна на шляху до зрілої національної державності", повідомляє у четвер "Радіо Свобода".

На це Григорій Немиря, який виступав як радник екс-прем’єра Юлії Тимошенко, відповів, що "відповідальність за економічну дестабілізацію несе не Тимошенко, а президент Ющенко, який створив декілька центрів влади у державі".

Зокрема, він застеріг, що "така домовленість може загрожувати інтеграції України до євроатлантичних структур та реалізації економічних реформ у державі".

У той же час представник Національного демократичного інституту Нельсон Ледськи назвав домовленість Ющенка зі своїми колишніми політичними противниками "нормальною частиною демократичного процесу".

Також посадовець Міністерства фінансів США Брайан Кокс з "іронією відзначив, що саме стабільності домагається від України американська влада".

Як повідомляє радіо, конференцію відкрив виступ заступника міністра закордонних справ України Антона Бутейка.

"Найбільш несподіваним для аудиторії стала заява Бутейка, що американці повинні бути вдячні українцям за свої демократичні інститути. Адже, за версією Бутейка, серед їхніх творців був син української родини Адамовичів зі Львівщини, який в Америці назвався Джоном Адамсом. Адамс був також і другим президентом США", - повідомляє "Радіо Свобода".

Українсько-американська конференція "Україна на шляху до зрілої національної державності" розпочалася у Вашингтоні у середу, 27 вересня, проводиться вже вшосте.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...