Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для британців Ющенко – це Горбачов, а Єхануров "технократ" з Росії

Четвер, 29 вересня 2005, 10:45

Британська газета "Індепендент" порівнює президента України Віктора Ющенка з радянським лідером Михайлом Горбачовим.

Про це йдеться у статті "Індепендант" під заголовком "Гіркий присмак Помаранчевої революції", повідомляє Радіо "Свобода".

"Захід захоплювався Горбачовим за його роль у мирному розвалі комуністичної системи, але вдома його зневажали", - йдеться у статті.

Так само і Ющенко, на думку "Індепендент," може похвалитися передовсім успіхами на міжнародній арені.

"У жовтні його прийматиме британська королева, Королівський інститут міжнародних відносин у Лондоні вирішив дати президентові України свою престижну нагороду за серйозний внесок у поліпшення міжнародних контактів", - йдеться у статті.

Автор також зазначає, що мало кому з лідерів колишніх радянських республік випадав шанс виступати у Конгресі США. "Ще менше потрапляли до списку можливих лауреатів Нобелівської премії миру", – пише газета.

"Тим часом в Україні Ющенка критикують за часті закордонні поїздки і недостатню боротьбу з корупцією як у державі загалом, так і серед найближчих соратників. Іміджу Ющенка нашкодив і скандал із сином, якому закидають розкішний стиль життя. На додаток, українська економіка демонструє погані результати", - йдеться у статті.

"Індепендент" звертає увагу на те, що нову українську владу критикують і деякі закордонні оглядачі - правозахисники з "Міжнародної амністії" за тортури з боку міліції, а міжнародні журналісти за малий поступ у розслідуванні справи Ґонґадзе.

Новий український прем'єр Юрій Єхануров, на думку автора статті, є “маловідомим технократом, народженим у Росії”.

Водночас британська газета "Файненшал Таймз" зауважує, що нові призначення сподобалися закордонним інвесторам.

Видання наводить думку президента Американської торговельної палати в Україні Хорхе Зукоскі, який вважає, що новий уряд ліпший, ніж Юлії Тимошенко, який був "популістським і погруз у сварках".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування