Гриценко знає, що Ющенко залишить його міністром

Четвер, 29 вересня 2005, 12:25

Президент Віктор Ющенко пропонує виконувачу обов'язків міністра оборони Анатолію Гриценку працювати в складі нового Кабінету міністрів.

Про це журналістам повідомив сам Гриценко, передають "Українські новини".

"Президент України прийняв це політичне рішення ще минулої п'ятниці (23 вересня), коли ми були на житомирському полігоні", - сказав Гриценко. Він зазначив, що очікується відповідний указ президента.

За словами в. о. міністра, після його повторного призначення Міноборони продовжить свій курс згідно з "Програмою розвитку на 2006-2011 роки".

Гриценко сказав, що ця програма ставить перед відомством конкретні завдання, а також визначає строки готовності видів збройних сил до їх виконання.

Відповідно до програми, передбачене скорочення ЗС із нинішньої кількості в 285 тис. осіб до 143 тис. осіб в 2011 році.

Гриценко підкреслив, що скорочення ЗС буде проводитися більш спокійними темпами, ніж раніше.

"Орієнтовно, щороку буде скорочення від 12 до 16-18 тис. (осіб)", - сказав в. о., зазначивши, що до цього за рік скорочували по кілька десятків тисяч військових.

За словами Гриценка, з 143 тис. осіб у складі ЗС 6 тис. - сили негайного реагування, 23 тис. - сили швидкого реагування, а решта - основні сили оборони.

Крім того, в. о. міністра нагадав, що до 2011 року українська армія повинна перейти на комплектування за рахунок військових-контрактників.

Він також додав, що Міноборони має намір продовжувати курс на інтеграцію в НАТО.

Як повідомлялося, 8 вересня, у день відставки Кабміну Юлії Тимошенко, Гриценко заявив, що готовий працювати в новому складі Кабінету міністрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування