Васильєв хоче, щоб Піскун стажувався в сільського детектива

Четвер, 29 вересня 2005, 13:11

Екс-генпрокурор Геннадій Васильєв вважає, що нинішнього генпрокурора Святослава Піскуна потрібно відправити на стажування "до сільського детектива Аніскіна".

Таку пропозицію він пояснив тим, що в його кримінальній справі ГПУ "знову допустила грубі порушення чинного законодавства" й "змушена була визнати його незаконність", передає Ліга.

Як відзначив Васильєв, "постанова щодо порушення кримінальної справи, за якою виконувалися слідчі дії, відповідно до Кримінально-процесуального кодексу, не могла бути скасована, вона підлягала лише припиненню при відсутності події злочину".

"Скасувавши раніше ухвалене рішення, Генеральна прокуратура порушила нову кримінальну справу за фактом замаху на зловживання службовим становищем. Однак кримінальна справа по зловживанню службовим становищем не може порушуватися за фактом, оскільки потрібно вести мову про конкретні дії конкретної особи", - сказав Васильєв.

"До того ж, у цьому випадку не може бути й самого замаху на зловживання. Воно є, або його немає", - додав він.

Таким чином, за словами Васильєва, "у черговий раз на рівні Генеральної прокуратури прийняте абсолютно безграмотне рішення".

"Як настільки професійно непідготовлені люди можуть управляти системою органів прокуратури й здійснювати нагляд за дотриманням законності в цілому? Який їхній авторитет на місцях? Чи у стані вони приймати рішення, засновані на законі? Чи мають вони професійне й моральне право вершити людські долі?", - ставить питання екс-посадовець.

Як відомо, раніше прокуратура Київської області порушила щодо колишнього генерального прокурора Васильєва кримінальну справу за статтею про перевищення влади або службових повноважень. 26 вересня ця постанова була скасована.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News