Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчука питали дві години. Він готовий прийти ще

Четвер, 29 вересня 2005, 13:30

Лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук відкидає свою причетність до офшорних компаній та вважає законним присвоєння звань героїв України, рекомендації щодо яких він давав.

Про це Медведчук заявив журналістам, після того як залишив Департамент МВС з економічних злочинів, де він давав свідчення дві з половиною години.

Лідер СДПУ(о) дав свідчення щодо законності нагородження званнями Герой України окремих осіб, а також своєї причетності до офшорних компаній "Ньюпорт менеджмент", концерну "Славутич" та фонду "Омета ХХ1".

Медведчук запевнив, що не має стосунку до цих компаній уже сім років.

"Коли люди задають запитання про фірми, до яких я не маю відношення, і хтось підозрює, що за моєї участі виводились якісь кошти за кордон, я вважаю це нісенітницею. Більше того, ця справа вже була на розгляді в міській прокуратурі, і вона відмовила в порушенні кримінальної справи", - сказав лідер СДПУ(о).

Він також додав, що Верховний суд підтвердив, що "відмова в порушенні справи є об’єктивною і законною, і після цього давати свідчення в тому ж міністерстві внутрішніх справ було зайвим".

Також, за словами Медведчука, звання Герой України Вужинський і Бартенєв "отримали законно".

"Вужинський отримав звання за те, що зробив першу в Україні і поки що єдину автостраду "Київ-Одеса" і керував цим будівництвом, а Бартенєв за здобутки і трудові досягнення", - сказав Медведчук.

На запитання, чи є його сьогоднішній прихід наслідком підписання меморандуму між Ющенком і Януковичем про недопущення політрепресій, Медведчук нагадав, що СДПУ(о) цього меморандуму не підписувала, і він не впевнений, що меморандум поширюється на його партію.

"Здається, об’єднаних соціал-демократів як викликали, так і будуть викликати, як притягували до відповідальності, виходячи з підстав політичних репресій, так і притягують. Цей меморандум нічого соціал-демократам не дав", - сказав Медведчук.

Як зазначають журналісти, Медведчук вийшов з допиту дещо стомленим, але в бойовому настрої. Він заперечив, що відчував на себе тиск на допиті.

"Як на мене можна тиснути", - сказав Медведчук, зазначивши, що готовий ще раз прийти дати пояснення.

МВС має запитання до Медведчука, оскільки згідно з рекомендацією комісії, очолюваної ним, 21.10.2004 року Леонід Кучма за здачу автодороги "Київ-Одеса" присвоїв пану Вужинському звання Героя України.

Однак нині українська міліція встановила, що як під час цього будівництва, так і взагалі, посадовими особами Державної служби автомобільних доріг України було розкрадено близько 200 мільйонів гривень. Також Вужинський був керівником підприємства "Гарант", яке було генеральним підрядчиком будівництва бази ФК "Динамо "Київ" в селі Жденієві Закарпатської області, яку часто називають дачею Медведчука.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування