Піскун підвів Ющенка під монастир

Четвер, 29 вересня 2005, 14:04

Адвокат Андрій Федур і представник інтересів Лесі Гонгадзе Сергій Головатий вимагають зустрічі із президентом України Віктором Ющенком.

Про це вони заявили в четвер на прес-конференції, повідомляє Ліга.

Зокрема, Головатий заявив, що "президент одержує одноканальну інформацію від генерального прокурора Святослава Піскуна або від тих, хто йому пообіцяв цю справу розслідувати".

"Що б не трапилося із цією справою і як би швидко вона не була передана до суду, у наших обов'язках - донести до президента інформацію про те, що Піскун зробив із цією справою", - заявив Головатий.

На його думку, президент Ющенко "став заручником розслідування справи Георгія Гонгадзе". "Піскун підвів його під монастир ще тоді, коли Ющенко заявив, що через два місяці справа Гонгадзе буде розкрита", - відзначив Головатий.

У свою чергу, адвокат Федур заявив, що в той час, коли він був адвокатом Лесі Гонгадзе, у нього "була зустріч із одним з посадовців нашої держави, якого він намагався попередити про ту небезпеку, яка може з'явитися у зв'язку з розслідуванням справи Гонгадзе".

"Я сказав, що таке закінчення розслідування справи є небезпечним і сказав, що я не буду мовчати в суді й буду на це вказувати, але я не встиг вийти із цього високого кабінету, як проти мене було порушено кримінальну справу й мене відсторонили від справи Гонгадзе", - заявив він.

При цьому Федур підкреслив, що готовий назвати прізвище цього посадовця під час зустрічі із президентом України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування