Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Криворіжсталь" Пінчуку вже не повернуть, а про НФЗ поговорять?

Четвер, 29 вересня 2005, 14:50

Відповідно до прийнятого раніше рішення Кабінету міністрів приватизаційний конкурс із продажу комбінату "Криворіжсталь" буде продовжено, заявив прем'єр-міністр Юрій Єхануров на прес-конференції в четвер у Дніпропетровську.

За його словами, є люди, які знайомляться з підприємством. "І ми не можемо змінити правила гри", - сказав прем'єр.

Єхануров відзначив, що "Криворіжсталь" - це не звичайне підприємство, а підприємство, про долю якого говорив Віктор Ющенко на Майдані.

Разом з тим, він заявив, що у випадку порушення приватизаційного процесу, Кабінет міністрів буде реагувати відповідним чином.

Говорячи про Нікопольський завод феросплавів, Єхануров заявив, що зараз вивчаються всі рішення суду. За його словами, не виконане рішення президента про передачу пакету акцій підприємства Фондові держмайна і питання по НЗФ буде вирішуватися шляхом досягнення угоди.

Єхануров відзначив, що на сьогодні в Україні існують більш 35 холдингів, не усі з яких, за його словами, є успішними. Прем'єр припустив, що на Нікопольському південнотрубному заводі буде створений холдинг.

Він також сказав, що зараз робоча група вивчає ситуацію на цьому підприємстві, про яку буде повідомлено першому віце-прем'єрові Станіславу Сташевському. Крім того, будуть вестися переговори з власниками цього підприємства. "Головне, щоб державний бюджет отримав кошти", - підкреслив прем'єр.

Єхануров не виключив, що державні частини на Нікопольському південнотрубному заводі будуть запропоновані для викупу.

На всіх згаданих підприємствах є частки підприємств, близьких до Віктора Пінчука.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування