Ющенко незабаром вирішить долю Зварича й Білозір

Четвер, 29 вересня 2005, 16:13

Уряд України буде повністю сформовано в найближчі дні - у цей час ведуться консультації по кандидатурах міністра охорони здоров'я й міністра культури й туризму.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомила в четвер прес-секретар президента Віктора Ющенка Ірина Геращенко.

"Найближчими днями вже буде сформовано повністю уряд, і ці кілька днів президент України й прем'єр-міністр України хочуть присвятити розширеним консультаціям для визначення кандидатури міністра охорони здоров'я й міністра культури, з огляду на важливість і соціальну значимість відповідних призначень", - сказала вона. Геращенко також відзначила, що Ющенко також "хоче ще поспілкуватися з авторитетними в сфері культури й сфері медицини людьми, щоб врахувати позицію цих аудиторій щодо реформування цих галузей".

Тим часом, сам прем'єр Юрій Єхануров на прес-конференції в четвер у Дніпропетровську заявив, що поки не визначився з кандидатурами трьох міністрів й одного віце-прем'єра.

Як повідомлялося, 8 вересня Ющенко відправив у відставку уряд країни й секретаря РНБО. 22 вересня парламент підтримав кандидатуру Єханурова на посаду прем'єр-міністра. На поточному тижні була призначена більшість членів нового Кабінету міністрів, багато хто з яких перепризначені. Також призначений секретар СНБО, яким став колишній перший віце-прем'єр Анатолій Кинах.

У колишньому Кабінеті міністрів було 23 посади, включаючи прем'єра й віце-прем'єрів. В уряді Єханурова з'явилася нова посада - міністра будівництва, архітектури й житлово-комунального господарства. Поки офіційно оприлюднені 20 указів про призначення членів уряду, включаючи прем'єра.

Офіційно не опубліковані укази про призначення чотирьох міністрів - юстиції, культури й туризму, охорони здоров'я, оборони.

Тим часом раніше заступник глави секретаріату президента Борис Соболєв повідомив про підписання указу про перепризначення міністром оборони Анатолія Гриценка. Відповідне рішення президента підтвердив у четвер і сам Гриценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування