Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов легко встановив би, куди пішли гроші Березовського?

Четвер, 29 вересня 2005, 16:24

Екс-керівник Служби безпеки України Олександр Турчинов вважає, що, при бажанні, слідство може встановити українських одержувачів грошей російського олігарха Бориса Березовського.

Таку думку Турчинов висловив в інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому 29 вересня 2005 року.

"Березовський заявив, що платіжки, опубліковані в Інтернеті, належать йому. Тому навіть у разі потрійної офшорної схеми переказів грошей можна легко встановити їх одержувача в Україні. Це не становитиме труднощів. Звичайно ж, якщо для цього буде бажання слідства", - сказав Турчинов.

Екс-керівник СБУ нагадав, що фінансовими питаннями виборчої кампанії Віктора Ющенка займалися Давид Жванія, Роман Безсмертний і Олександр Третьяков.

Турчинов також повідомив, що він особисто не знайомий із Березовським. "Мені не випало такого щастя", - зазначив він. Екс-керівник СБУ підкреслив, що у виборчому штабі Ющенка він сам займався організаційними питаннями.

14 вересня цього року лідер фракції СДПУ(о), депутат Леонід Кравчук заявив, що Березовський підтвердив у телефонній розмові, що перераховував 15 млн. дол., які йшли на виборчу кампанію Ющенка.

В інтерв'ю агентству "Новости-Украина" Березовський підтвердив достовірність платіжних доручень, які наводяться Кравчуком як докази фінансування передвиборчої кампанії Ющенка опальним олігархом.

У той же час він відмовився коментувати адресата даних платіжних доручень до тих пір, поки не буде реакції на дану ситуацію Ющенка і його команди.

15 вересня в ефірі "5 каналу" Березовський заявив, що не заперечує факт фінансування виборчої кампанії кандидата в президенти Ющенка, але не хоче його підтверджувати. "Я не заперечую факту й не підтверджую його сьогодні", - сказав він.

Сам Ющенко заявив, що не одержував гроші від Березовського або з будь-яких інших іноземних джерел.

20 вересня Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з питань встановлення факту незаконного втручання Березовського у фінансування виборчої кампанії Ющенка. Головою комісії обрано Юрія Соломатіна (фракція КПУ).

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...