Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко з’ясує, як мер скандального селища віддала землю Пінчуку?

Четвер, 29 вересня 2005, 17:28

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко направив запит генеральному прокурору з приводу бездіяльності прокуратури в порушенні кримінальної справи за фактом незаконного виділення фірмі "Світ Шляхів" 115 га в селищі Козин (Київська область).

Про це повідомляє "Обком" з посиланням на достовірні джерела в МВС.

Як повідомляло ДОС МВС України, Управління по боротьбі з організованою злочинністю, провівши перевірку, установило, що голова Козинської селищної ради Валентина Горобець, сфальсифікувала рішення згаданої ради і незаконно надала в довгострокову оренду земельну ділянку в селищі Козин Обухівського району площею 114,9 га з подальшим правом викупу, чим завдала шкоди державі на суму понад 10 млн. гривень.

У діях Горобець вбачаються ознаки злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 і ч. 2 ст. 366 КК України - зловживання владою або службовим становищем і службовою підробкою.

Працівники служби боротьби з економічною злочинністю, крім Горобець, викрили також посадових осіб державного підприємства "Київський науково-дослідний і проектний інститут землевпорядкування" і Київського обласного головного управління земельними ресурсами.

За матеріалами перевірки УБОЗу Генеральна прокуратура мала була в десятиденний термін порушити кримінальну справу, однак у визначений термін відповідь у МВС не надійшла.

Як відзначає видання, ця ділянка заповідних земель була незаконно віддана фірмі, підконтрольній Віктору Пінчуку - зятю колишнього президента Леоніда Кучми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування