Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко й Тарасюк об’єднуються навколо Ющенка, і кличуть до себе Тимошенко?

Четвер, 29 вересня 2005, 18:27

Українська народна партія і Народний рух України закликають усі патріотичні демократичні сили та українських громадян об'єднатися навколо програми президента України Віктора Ющенка.

Відповідне звернення підписали голова УНП Юрій Костенко та голова НРУ Борис Тарасюк, заявив останній у четвер на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

"Враховуючи ситуацію, яка склалась в Україні, та громадську думку, що насаджується з метою розколу українського суспільства, звертаємось до всіх українських патріотів із закликом єднання навколо програми президента України", - сказав Тарасюк.

Як зазначається у зверненні, партії "усвідомлюють, що в умовах відсутності взаєморозуміння і командних дій між членами уряду, погіршення стану економіки України, відправка уряду Юлії Тимошенко у відставку була єдино правильним кроком".

"Ми заявляємо, що будь-які кадрові рішення щодо формування уряду є виключно прерогативою президента України, а не розмінною монетою для політичних ігор. Ми переконані, що жодні посади та дешеві політичні дивіденди не варті зради ідеалів Майдану та втрати всенародної довіри", - йдеться у зверненні.

Відповідаючи на питання, чи планують УНП та НРУ блокуватися з партією "Народний Союз "Наша Україна" або йти окремо на парламентські вибори 2006 року, Тарасюк зазначив, що "позиція НРУ полягає у тому, що НРУ закликає до об'єднання усі політичні сили, які здобули разом у 2004 році перемогу кандидата у президенти Ющенка".

"Всі політичні сили, які складали коаліцію "Сила народу", відкриті до об'єднання з цими політичними силами", - зазначив він.

У свою чергу заступник голови УНП Олександр Мосіюк зазначив, що УНП має намір об'єднатися з тими силами, у списках яких не буде дискредитованих політиків, що звинувачуються у корупції "і ставлять свої амбіції вище інтересів України".

Зокрема, він зазначив, що конфігурація блоку є предметом переговорів.

Тарасюк висловив переконання, що розкол у "помаранчевій команді" є тимчасовим, ще є чимало часу до парламентських виборів, і за умови політичної мудрості та волі можна об'єднати усіх, хто переміг на помаранчевому Майдані.

"Мені здається, що всі зробили висновки з цих уроків, і ці висновки полягають у тому, що не може бути бізнесу з владою". На думку Тарасюка, новий склад уряду це підтверджує.

У свою чергу Мосіюк зазначив, що УНП пропонує вирішувати існуючі проблеми, здійснюючи інституційно-правові зміни.

Він зазначив, що на сьогодні в Україні не проведена судова реформа, не ухвалено законопроекти про президента України і про Кабінет міністрів, відсутній механізм, який дозволяє розслідувати корупцію у владі.

Також Мосіюк повідомив, що голова УНП Костенко не зміг взяти участі у прес-конференції з "поважних причин".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...