Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун не може порушити справу проти Кучми через пошту?

Четвер, 29 вересня 2005, 22:19

Генпрокурор Святослав Піскун ухвалить рішення, чи порушувати справу проти екс-президента Кучми, голови Верховної Ради Володимира Литвина та екс-голови СБУ Леоніда Деркача за причетність до вбивства Георгія Гонгадзе, коли отримає звіт парламентської комісії.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу у четвер, дискутуючи з представником Лесі Гонгадзе Сергієм Головатим та екс-головою слідчої комісії у справі Гонгадзе Григорієм Омельченком.

Генпрокурор запевнив, що звіт комісії він не отримав. "Він іде поштою з Верховної Ради до Генпрокуратури. Як тільки він надійде, я дам йому оцінку в порядку статті 99 про порушення чи відмову в порушенні кримінальної справи", - пообіцяв Піскун.

Піскун також нагадав, що в 2001 році тодішнім прокурором Михайлом Потебеньком була винесена постанова про відмову в порушенні справи за участь у вбивстві Гонгадзе відносно Кучми, Литвина, Деркача та Юрія Кравченка.

"Вона оскаржена в трьох судах і суди залишили її без змін. Повноважень у мене для зміни або скасування цієї постанови досі немає, і я не маю права скасувати постанову, по якій рішення прийняв Верховний суд", - додав Піскун.

"Не політизуйте кримінальну справу, на якій зробили капітал багато політиків. Повірте, Піскун вже не раз постраждав через цю справу, і я доведу її до кінця, щоб ви зі мною не робили! Справа буде в суді, і вбивці Гонгадзе, і замовники сидітимуть на лаві підсудних!", - запевнив генпрокурор.

В свою чергу Головатий наголосив, що Генпрокуратура передає справу про вбивство Георгія Гонгадзе до суду в "сфальсифікованому стані", а парламент не зможе контролювати її розгляд.

Він відзначив, що в першій частині справи по виконавцям вбивства не фігурують прізвища Кучми, Литвина та Деркача і нема мотиву вбивства.

"Григорій, або з тобою грали в темну, або ти разом з Піскуном. Ви говорите про Кучму, Литвина, Деркача. Я говорю про частину справи, яку Піскун у сфальсифікованому вигляді передає до суду, яка не стосується Кучми, Литвина, Деркача, а по трьох міліціонерах. Ти розумієш, що це консервація вибухонебезпечної ситуації. Ти розумієш, що закрив комісію незаконно, ти вийшов зі звітом 2004, без жодної оцінки, що робив Піскун з 2004 року по цей день", - сказав Головатий.

При цьому Омельченко визнав, що прочитав звіт за березень 2004 року.

"Одна людина сказала, що головне нам загнати цю справу до суду, там ми все зробимо. Стратегія Піскуна загнати цю справу в такому фальсифікованому вигляді", - сказав Головатий, не назвавши ім'я зацікавленої особи.

"Піскун начиняє консервну банку. Литвин і Омельченко закручують кришку. Там відбувається бродіння, і вона колись вибухне. Справа сфальсифікована від початку до кінця з часів Потебенька і двічі участь в цих речах брав Піскун", - зазначив представник Лесі Гонгадзе.

На питання, хто спекулює на справі Гонгадзе, Головатий відповів: "На ній постійно спекулює партія Мороза, якщо Литвин поставив звіт (на засідання парламенту), то він закрив свої інтереси".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...