Кучма розповів, як Єхануров став "мінером", а Тимошенко "вішала лапшу"

П'ятниця, 30 вересня 2005, 11:03

Екс-президент Леонід Кучма вітає призначення Юрія Єханурова на посаду прем'єр-міністра.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Факти", опублікованому в п'ятницю.

Відповідаючи на питання про те, як він ставиться до призначення Єханурова, Кучма відповів:

"Позитивно. Країна не може нормально жити і розвиватися навіть у короткому проміжку часу без уряду. І президент правильно зробив, що виніс цю кандидатуру на повторний розгляд і явно не втрачав часу протягом доби перед голосуванням".

З іншого боку, на думку Кучми, Єханурову "по-людськи треба поспівчувати, тому що економіка, та й політична ситуація в цілому, сьогодні нагадують мінне поле, яке залишив після себе попередній уряд".

"Мені це нагадує притчу про мінера, який зробив дві помилки. Першу - що обрав професію мінера...", - додав екс-президент.

Коментуючи підписання меморандуму між президентом Віктором Ющенком і головою Партії регіонів Віктором Януковичем, Кучма відзначив, що "поганий мир краще гарної війни".

"Від війни виграють тільки політики, а страждають прості люди. Війна з опозицією, яка б та не була, себе не виправдує. У даному випадку по обидва боки переміг розум, усвідомлення державних інтересів", - сказав він.

На думку Кучми, уряд Юлії Тимошенко займався "небувалим одурюванням, одурманенням суспільства саморекламою, зовнішніми ефектами".

"Усе, що робилося, точніше, усе, що показувалося, - це були суцільні постановки. Театр. Театр однієї акторки. Це, у кінцевому рахунку, і неповага до людей. Людям просто, вибачте за вислів, вішали лапшу на вуха!", - обурився екс-президент.

Відповідаючи на питання про те, чому він оцінив діяльність Ющенка на "трійку", Кучма сказав:

"Коли таке питання ставить вчителю самовпевнений учень, учитель, щоб його заспокоїти або припинити розмови, відповідає, що "трійка" для початку теж означає "задовільно". Не "погано" і тим більше не "дуже погано", а "задовільно".

"Я у свій час теж обіцяв стати "відмінником". А став, як вважаю, "хорошистом"... Хоча розумію, який вогонь критики можу викликати на себе цією самооцінкою", - додав він.

Кучма також зізнався, що останнім часом знову почав палити.

"З 1992 року взагалі не палив. А от зовсім недавно якось потягнуло... До речі, ці сигари мені у свій час презентував кубинський лідер Фідель Кастро. От я до них зараз і пристрастився трохи", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування