Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для Кучми Тимошенко "необільшовичка". Він проголосує за Ющенка?

П'ятниця, 30 вересня 2005, 11:37

Екс-президент Леонід Кучма вважає, що в найближчі роки в Україні буде переважати політична сила з лівою ідеологією.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Факти", опублікованому в п'ятницю.

Відповідаючи на питання, яка політична сила, за його прогнозами, буде переважати, Кучма відповів:

"Скоріше, що ліва. Як би вона не називалася і хто б її не очолював. Сьогодні йде змагання на лівому фланзі, хто більше "лівий". Отут, мені здається, поза конкуренцією Юлія Володимирівна (Тимошенко) з її "необільшовистськими" гаслами".

Водночас, на думку екс-президента, "гарною правою, ліберальною противагою цій лівизні" дотепер служив він.

"Народне невдоволення, народні образи, народна заздрість - із усім цим не можна не рахуватися. Але потурати - значить шкодити самому народові...", - додав Кучма.

Екс-президент також висловився за участь України в створенні Єдиного економічного простору з Росією, Білорусією і Казахстаном.

"Я однозначно переконаний: якщо ми опинимось поза цим простором (ЄЕП), то це загрожує нам найтяжкими економічними наслідками. Найтяжкими! Захід нам не допоможе", - сказав він.

Крім того, за словами Кучми, Україні слід "перестати дратувати Захід своєю нав'язливістю".

"На що ми можемо розраховувати з боку Заходу, якщо ми за всі ці роки одержали всього 9 мільярдів доларів прямих іноземних інвестицій?", - запитав він.

Відповідаючи на питання, що б Кучма зараз зробив для поліпшення ситуації в країні, він сказав, що "порадив усім жити за коштами, дати людям максимум господарської свободи і обов'язково помиритися з Росією".

"З Росією треба домовлятися і співпрацювати", - додав Кучма, відзначивши, що за його президентства між нашими країнами було підписано договір на 10 років, у якому зазначена ціна на газ у 50 доларів за тисячу кубометрів (при ціні його транспортування 1,09 долара).

"Ми повинні були б поклонитися Москві за це (за європейської ціни до двохсот доларів!). А нинішня влада прийшла і зруйнувала сам ґрунт для існування цього договору", - сказав Кучма.

На питання, за кого б Кучма проголосував на парламентських виборах 2006 року, якби він не мав права утриматися, а у виборах брали участь тільки Блок Юлії Тимошенко та партія Віктора Ющенка "Народний Союз Наша Україна", він відповів:

"Якби я дійсно не мав права утриматися, то тоді - за "Нашу Україну". Там трохи менше "необільшовизму".

"Я все-таки вважав Віктора Ющенка людиною ліберальних економічних поглядів. Інакше не пропонував би його свого часу на посаду голови Національного банку, а пізніше - і на посаду прем'єр-міністра", - додав екс-президент.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування