Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин прогнозує зростання спокуси

П'ятниця, 30 вересня 2005, 12:30

Голова Верховної Ради Володимир Литвин сподівається, що в ході парламентських виборів 2006 року виграє вся Україна, а не політичні партії.

Про це він сказав у п’ятницю на зустрічі з головами парламентів країн Північної Європи та Балтії в Києві, повідомляє УНІАН.

Зокрема, Литвин підкреслив, що для "вищого законодавчого органу України головним пріоритетом діяльності є досягнення загальнонаціональної консолідації, реальне утвердження норм і цінностей демократичного суспільства, гідних життєвих стандартів кожного українця, добросусідської та передбачуваної зовнішньої політики".

За словами голови Верховної Ради, "український парламент, як і парламенти Балто-Скандинавського регіону, пройшов складні етапи еволюції та випробувань на політичну зрілість".

"Не вдаючись до прямих історичних аналогій, коротко зазначу: ми робили все для того, щоб з української парламентської практики неухильно відходили до архівів історії спроби ведення окремими політичними партіями "лінгвістичних воєн, підтримки протистояння за національною, конфесійною чи територіальними ознаками", - зазначив Литвин.

Також він нагадав, що за півроку в Україні "відбудуться парламентські вибори за новим виборчим законодавством. На цей же час припаде набуття чинності конституційної реформи, згідно з якою, Україна стане парламентсько-президентською республікою".

"Звичайно, політичні спокуси напередодні таких подій зростають, а подекуди навіть набувають гіперболізованих форм і проявів", - заявив Литвин.

Він навів приклад президентської кампанії у Фінляндії 1994 року, коли фінське суспільство і новообраний президент були єдині в думці, "що у Фінляндії програли політичні партії".

Литвин висловив сподівання, що "Україна також неодмінно виграє, що не програють і політичні партії, а отже, виграє кожен громадянин, виграє і вся міжнародна спільнота, віддана ідеалам демократії і баченні нової Європи без жодних ліній розподілу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...