Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не може без Єханурова знайти заміну Зваричу

П'ятниця, 30 вересня 2005, 13:30

Президент Віктор Ющенко поки не визначився з кандидатурою на посаду міністра юстиції.

Про це він заявив журналістам у Києві після церемонії закладання капсули у фундамент майбутнього музею Івана Марчука, повідомляє прес-служба президента.

За словами Ющенка, по питанню призначення міністра юстиції буде проведено низку консультацій, а для затвердження кандидатури міністра президент чекає повернення до Києва прем'єра Юрія Єханурова.

Водночас Ющенко заявив, що планує у п’ятницю підписати указ про призначення міністром оборони Анатолія Гриценка та визначитися з кандидатурою міністра культури та туризму.

"Для остаточного визначення з кандидатурою міністра охорони здоров’я потрібно ще кілька днів", - сказав Ющенко.

Водночас Ющенко висловив переконання, що новий склад Кабінету міністрів зосередиться виключно на своїй професійній діяльності, а не на політиці.

"Перш за все, це люди, які не будуть займатися політикою, а будуть опікуватися конкретними питаннями того чи іншого міністерства", – зазначив президент.

На думку президента, новий уряд, порівняно з попередніми, є найменш політично заангажованим.

За його словами, "сьогодні унікальна можливість творити для України потужні позитивні справи". Якщо нові міністри займатимуться не особистим "піаром", а конкретною роботою, то результати їхньої праці всі відчують найближчим часом, переконаний Ющенко.

Як відомо, у середу своїм указом Ющенко звільнив Романа Зварича з посади міністра юстиції, Миколу Поліщука - з посади міністра охорони здоров'я, Оксану Білозір - з посади міністра культури та туризму.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування