Путін передав Єханурову привіт від Ющенка

П'ятниця, 30 вересня 2005, 15:43

Президент Росії Володимир Путін сподівається, що українському прем'єрові Юрієві Єханурову вдасться допомогти президентові України консолідувати суспільство і справитися з тими негативними тенденціями, що складаються в українській економіці.

Про це глава російської держави заявив на зустрічі з прем'єром України.

Єхануров прибув у Москву в п'ятницю для переговорів зі своїм російським колегою Михайлом Фрадковим.

Володимир Путін повідомив, що він розмовляв із президентом України Ющенком, і передав українському прем'єрові привіт від Віктора Андрійовича.

"Ми обговорювали можливість рішення соціальних питань. Домовилися створити спільні пункти пропуску на кордоні. Це дуже важливий елемент не тільки для того, щоб люди в прикордонних районах могли нормально жити, але і з погляду налагодження й удосконалювання спільної економічної взаємодії", - підкреслив Путін.

У вівторок під час "прямої лінії" із президентом Росії жителька Білгородської області розповіла про труднощі, що виникають у жителів цього прикордонного регіону при поїздках до дітей і близьких родичів, які живуть в Україні. Президент тоді запевнив, що Москва і Київ будуть працювати над спрощенням режиму перетину кордону громадянами двох країн.

У свою чергу прем'єр-міністр Юрій Єхануров відзначив, що вважає головним партнером своєї країни Росію.

"Головний наш партнер - це Росія, ми це чітко розуміємо", - сказав він.

Український прем'єр повідомив, що працював у будівельному комплексі, відповідав за це питання в будівництві, і додав, що "мені добре відомо, що таке технологічні ланцюжки".

Єхануров повідомив, що вони обговорювали це питання із прем'єр-міністром Росії. "Ми говорили про необхідність інтеграційних процесів, про необхідність спільно виходити на ринки третіх країн", - сказав прем'єр України.

Він також погодився з Путіним у тому, що створювати гарний клімат треба починати із простої людини.

Єхануров повідомив, що президент України поставив перед ним завдання розв'язати проблеми, які виникають на російсько-українському кордоні.

Єхануров підтвердив на зустрічі, що процес реприватизації в країні закінчений і повідомив, що президент у середині жовтня проведе зустріч з великим бізнесом і підтвердить це.

У зустрічі президента Росії й прем'єр-міністра України також брали участь помічник президента РФ Сергій Приходько й посол Росії на Україні Віктор Чорномирдін.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News