Місце в списку на виборах коштуватиме 2 мільйони

П'ятниця, 30 вересня 2005, 17:58

Комітет виборців України заявляє про загрози проведенню демократичних виборів 2006 року і припускає, що для декого місце у виборчому списку до Верховної Ради коштуватиме не менше 2 млн. дол.

Зокрема, сьогодні на прес-конференції голова правління КВУ Ігор Попов заявив, що існує багато загроз для демократичного проведення виборів до Верховної Ради та місцевих органів самоврядування у 2006 році, але ще є достатньо часу, щоб їх усунути.

За його словами, знову виникає проблема зі складанням списків виборців, і в деяких регіонах якість їх складання ще гірша, ніж на президентських виборах. Попов зазначив, що чимало проблем виникне і з представленням партій у виборчих комісіях, зокрема, щодо представлення їх людьми, які зможуть професійно в них працювати.

Попов не виключає використання на парламентських виборах адміністративного ресурсу, підтвердженням чого є деякі призначення в новому уряді. В той же час він зазначає, що це не буде масштабним явищем.

Попов сказав, що до КВУ надходить інформація про продаж місць у виборчих списках політичних партій та блоків, але, водночас, ніхто конкретних прикладів не наводить.

За його інформацією, на сьогодні за місце в списку до Верховної Ради України "торги починаються з двох мільйонів доларів". Він зазначив, що ціна за прохідне місце в списку до Київради становить від півмільйона доларів і вище, а до Одеської міської ради - близько 200 тис. дол. Попов підкреслив, що ці місця "не всі і не всім продають".

Він прогнозує, що найбільш проблемними на виборах будуть ті регіони, "де є що брати", зокрема, Київ, Крим, регіони, де високий промисловий потенціал.

За словами голови КВУ, деякі політичні сили хочуть провести попереднє рейтингове голосування, щоб завдяки цьому розподілити місця в списку. Він підкреслив, що КВУ готовий їм допомогти у проведенні такого голосування.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
Усі новини...