Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК вирішила захиститься від транзитного сервера

П'ятниця, 30 вересня 2005, 19:07

Центральна виборча комісія планує закупити додаткове устаткування на суму близько 500 тис.грн. для захисту інформації, що надходить на сервер Центвиборчкому.

Про це журналістам у п'ятницю повідомив голова ЦВК Ярослав Давидович.

Як передає кореспондент Ліга, Давидович заявив, що раніше, зокрема, у ході третього туру президентських виборів, ЦВК позичала таке устаткування, оскільки не мала часу закупити його.

За словами Давидовича, устаткування, насамперед, буде призначатися для захисту від хакерів. При цьому глава ЦВК повідомив, що для Центвиборчкому тривожним сигналом стала інформація про те, що під час виборів у Болгарії було зафіксовано 1 600 незаконних втручань в аналогічну електронну систему.

Крім того, Давидович повідомив, що ЦВК планує закупити антивітрусне устаткування для комп'ютерної техніки, що знаходиться в розпорядженні Комісії.

Як відомо, команда Ющенка в 2004 році заявила, що під час виборів дані голосування спочатку надходили на транзитний сервер, а після коригування результатів уже на сервер ЦВК.

Давидович також запевнив, що Центвиборчком не буде зловживати правом щодо призупинення діяльності засобів масової інформації.

Давидович відзначив, що таке право дане Центвиборчкому відповідно до нової редакції закону про вибори. Однак, за його словами, не виписана сама процедура.

Давидович нагадав, що раніш діяльність ЗМІ за порушення норм виборчого законодавства могла бути припинена за рішенням суду. Глава ЦВК заявив, що наразі це питання є передчасним: "Прийде час - ми його розглянемо".

При цьому Давидович пообіцяв, що ЦВК і він як голова Комісії ніколи не проголосують за призупинення діяльності ЗМІ, якщо до того чи іншого ЗМІ буде застосований необ'єктивний підхід.

"Право, надане Центвиборчкомові, ще не значить, що Центвиборчком буде його використовувати і ухвалювати незаконне рішення", - заявив Давидович.

Він також додав, що, зрештою, рішення Центвиборчкому можуть бути оскаржені в суді.

Давидович також підкреслив, що ЦВК ніколи не буде шкодити діяльності засобів масової інформації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування